αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈσοδα και κέρδη σε επίπεδα ρεκόρ για την Apple. Αλλά μείωση στον αριθμό των iPhone που πωλήθηκαν

Έσοδα και κέρδη σε επίπεδα ρεκόρ για την Apple. Αλλά μείωση στον αριθμό των iPhone που πωλήθηκαν

Η απόφαση της Apple Inc. να αυξήσει τις τιμές της ναυαρχίδας του, του iPhone X, βοήθησε την εταιρεία να καταγράψει τριμηνιαία έσοδα και κέρδη ρεκόρ, ωστόσο η εταιρεία ότι ο αριθμός των iPhone πουλήθηκαν μειώθηκε.

Οι πωλήσεις του iPhone X – που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο με τιμή εκκίνησης στα 1.000 δολ. – αύξησαν τη μέση τιμή πώλησης των iPhones και βοήθησαν τα έσοδα της εταιρείας να φθάσουν στα 61,58 δισ. δολ. στο τρίμηνο έως τις 30 Δεκεμβρίου, αυξημένα κατά 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, η Apple ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των iPhones που πωλήθηκαν στην πραγματικότητα μειώθηκε κατά 1% στις 77,3 εκατ. μονάδες.

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 13% στα 88,29 δισ. δολ. στο τρίμηνο, ενώ τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 12% στα 20,07 δισ. δολ.

Η αύξηση των εσόδων από το iPhone X, που αντιπροσωπεύει πάνω από τα δύο τρίτα των πωλήσεων, συμπληρώθηκε από τα αυξημένα έσοδα από τα iPad. Η Apple επωφελήθηκε επίσης από τις ισχυρές πωλήσεις των smartwatch και των ασύρματων ακουστικών της AirPods κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Η Apple δήλωσε ότι αναμένει έσοδα ύψους μεταξύ 60 δισ. δολ. και 62 δισ. δολ.για το τρέχον τρίμηνο.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + three =