αρχικηVIRAL«Έσβησε γεμάτος έπαρση και αλαζονεία»: Ο Μητροπολίτης Κηφισιάς τα έβαλε με τον Stephen Hawking

«Έσβησε γεμάτος έπαρση και αλαζονεία»: Ο Μητροπολίτης Κηφισιάς τα έβαλε με τον Stephen Hawking

Ένα πασχαλινό μήνυμα ήταν αρκετό για να κάνει… viral τον Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Κύριλλος. Και αυτό διότι υπήρξε αναφορά στον Stephen Hawking που πρόσφατα έφυγε από την ζωή. Και μάλιστα αρνητική αναφορά.

«Εσβησε κι αυτός όπως τόσοι άλλοι. Θαμπωμένος από τα επιστημονικά του επιτεύγματα, γεμάτος έπαρση και αλαζονεία», λέει ανάμεσα σε άλλα ο Μητροπολίτης.

Ολόκληρη η επίμαχη αναφορά: «Πρόσφατα πέθανε ένας διακεκριμένος αστροφυσικός, ο Στήβεν Χόκινγκ. Εσβησε κι αυτός όπως τόσοι άλλοι. Θαμπωμένος από τα επιστημονικά του επιτεύγματα, γεμάτος έπαρση και αλαζονεία ισχυριζόταν ότι δεν χρειάστηκε το χέρι του Θεού, για να δημιουργήσει το σύμπαν, αλλά έγινε μόνο με την δύναμη των νόμων της φύσης.

Ο Θεός αποσύρθηκε από το σύμπαν και τον άνθρωπο και ως εκ τούτου η μεταθανάτια ζωή είναι ένα παραμύθι. Βέβαια αυτός και όσοι τον ακολουθούν ξεχνάνε ότι υπάρχουμε, επειδή υπάρχει ο Θεός. Ζούμε, γιατί το θέλει Εκείνος. Η αναπνοή μας είναι στα χέρια Του. Οσοι, λοιπόν, σκοτώνουν τον Θεό στον ουρανό, αφήνουν τον άνθρωπο στη γη ορφανό, μόνο του και απελπισμένο στις οδύνες και τα αδιέξοδά του».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + nine =