αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχονται 15.000 «ραβασάκια» από την εφορία για… ξεχασμένα εισοδήματα

Έρχονται 15.000 «ραβασάκια» από την εφορία για… ξεχασμένα εισοδήματα

Ραβασάκια με έξτρα φόρο σε χιλιάδες φορολογούμενους που δεν δήλωσαν εισοδήματα από το 2015 και μετά ετοιμάζει η ΑΑΔΕ μετά την απόφαση του διοικητή της Γ. Πιτσιλή για την έκδοση πράξεων εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου εισοδήματος.

Σύμφωνα με το προγραμματισμό, έως το τέλος το έτους θα ταχυδρομηθούν 15.000 σημειώματα με επιπλέον φόρο για το εισόδημα που προκύπτει με βάση τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχει στη διάθεση της η φορολογική αρχή.

Μάλιστα ανάλογα με την περίπτωση η «λυπητερή» θα προβλέπει πέραν του φόρου εισοδήματος, την καταβολή εισφοράς αλληλεγγύης, τέλους επιτηδεύματος και φόρου πολυτελούς διαβίωσης

Στο εκκαθαριστικό που θα λάβουν οι φορολογούμενοι θα αναφέρεται ότι η Φορολογική Διοίκηση προέβη στον εκτιμώμενο προσδιορισμό φόρου λόγω μη υποβολής δήλωσης, ενώ θα αναγράφονται τα στοιχεία που έλαβε υπόψη για τον κατ’ εκτίμηση προσδιορισμό της φορολογικής του υποχρέωσης.

Όπως αναφέρει το Euro2day.gr, ο φορολογούμενος θα λαμβάνει στην προσωπική θυρίδα του στο taxisnet ειδοποίηση με διαδρομή (link) που τον οδηγεί στην αντίστοιχη σελίδα του δικτυακού τόπου της Α.Α.Δ.Ε., όπου έχει τη δυνατότητα να δει και να εκτυπώσει την εκδοθείσα πράξη προσδιορισμού φόρου, ενώ θα λαμβάνει και ηλεκτρονική ειδοποίηση στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μετά την έκδοση της πράξης εκτιμώμενου προσδιορισμού του φόρου, ο φορολογούμενος έχει τη δυνατότητα να υποβάλει δήλωση φόρου εισοδήματος με τα συνοδευτικά έγγραφα σε ψηφιακή απεικόνιση (scan) μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον προϊστάμενο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. ή (με φυσικό φάκελο) ταχυδρομικά είτε με συστημένη επιστολή ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς. Είναι επίσης δυνατή η χειρόγραφη υποβολή της δήλωσης στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Ημερομηνία υποβολής θεωρείται η ημερομηνία που προκύπτει από τη σφραγίδα του Ταχυδρομείου ή της υπηρεσίας ταχυμεταφοράς ή η ημερομηνία αποστολής του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το αποδεικτικό του ταχυδρομείου ή της υπηρεσίας ταχυμεταφοράς ή το αυτοματοποιημένο μήνυμα, που αποστέλλεται ως απάντηση στο ηλεκτρονικό μήνυμα του φορολογουμένου, αποτελεί γι΄ αυτόν αποδεικτικό υποβολής της δήλωσης και επέχει θέση απόδειξης παραλαβής εκ μέρους του αποδέκτη.

Ο φορολογούμενος υποχρεούται σε καταβολή του οφειλόμενου με βάση την πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της πράξης αυτής εκτός αν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος ενώ έχει τη δυνατότητα άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής εντός προθεσμίας 30 ημερών από την κοινοποίησή της πράξης εκτιμώμενου προσδιορισμού του φόρου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 1 =