αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρχονται τα drones των ΕΛΤΑ- Τι θα παραδίδουν στην πόρτα σου μέσα σε λίγες ώρες

Έρχονται τα drones των ΕΛΤΑ- Τι θα παραδίδουν στην πόρτα σου μέσα σε λίγες ώρες

Επιστολές, δέματα και φάρμακα θα μπορούν να φτάνουν με drones μέσα σε λίγες ώρες από την αποστολή τους σε απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές, εξυπηρετώντας πολίτες που μέχρι σήμερα λαμβάνουν αλληλογραφία με σημαντικές καθυστερήσεις.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των ΕΛΤΑ αλλά και το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο «Αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις» δίνουν νέες δυνατότητες στις ταχυμεταφορές, αλλάζοντας την κλασική μεταφορά μέσω ταχυδρόμου που γνωρίζουμε σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό, τα ΕΛΤΑ, όπως σημειώνει το Euro2day.gr, προχωρούν στην αξιοποίηση των drones για τη διανομή αλληλογραφίας, μικροδεμάτων, αλλά και φαρμάκων σε απομακρυσμένες ή δυσπρόσιτες περιοχές, αλλά και σε άλλες χρήσεις σε αστικές περιοχές. Η νέα αυτή υπηρεσία αναμένεται να δώσει λύσεις ιδιαίτερα σε καταστάσεις όπου υπάρχει ένα πραγματικά επείγον περιστατικό.

Ήδη τα ΕΛΤΑ εξετάζουν τη συνεργασία τους με μεγάλο όμιλο του εξωτερικού. Στόχος της διοίκησης είναι να καταγράψουν όλο το εύρος των πιθανών εφαρμογών της χρήσης drones και να προχωρήσουν σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα τους αμέσως επόμενους μήνες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + three =