αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχονται τα ψώνια με… click away στην Ελλάδα

Έρχονται τα ψώνια με… click away στην Ελλάδα

«Με μεγάλη προσοχή θα ανοίξουμε την οικονομία» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο Αδωνις Γεωργιάδης. Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει φυσικά να το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να δώσουν το ΟΚ οι λοιμοξιολόγοι. Εν όψει Χριστουγέννων, ο υπουργός Ανάπτυξης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχιακά είδη, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Ωστόσο, τόνισε ότι η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις, περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στο κατάστημα.

Όπως είπε ο ίδιος ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι τα ψώνια με τον τρόπο του click away. Τι είναι αυτό; Οπως εξήγησε ο ίδιος, θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα, μειώνοντας στο ελάχιστο την ανθρωπινή επαφή ενώ θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι τομείς της οικονομίας που έχει αποδειχθεί ότι αποτελούν εστίες διασποράς του ιού δε θα ανοίξουν, ή θα ανοίξουν πολύ αργότερα. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + four =