αρχικηVIRALΈρχονται τα «αλκοολόμετρα» στα ΙΧ- Δεν θα ξεκινά ο κινητήρας

Έρχονται τα «αλκοολόμετρα» στα ΙΧ- Δεν θα ξεκινά ο κινητήρας

Στοπ στους οδηγούς που οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ θέλει να βάλει η ΕΕ. Οι νέοι κανόνες στους οποίους συμφώνησε η ΕΕ, προβλέπουν ότι όλα τα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζονται και θα πωλούνται στην ΕΕ θα διαθέτουν αλκοολόμετρα.

Συγκεκριμένα, οι ειδικές συσκευές θα ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό όλων των νέων αυτοκινήτων που θα αποκτούν έγκριση τύπου σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις 6 Ιουλίου του 2022 και έπειτα.

Πώς θα λειτουργεί

Ο οδηγός αναμένεται να φυσά στο αλκοτέστ του αυτοκινήτου πριν ξεκινήσει. Εάν το επίπεδο αλκοόλ του οδηγού είναι πολύ υψηλό, το αυτοκίνητο απλά δεν θα παίρνει μπρος. 

Ο κανόνας αυτός έχει στόχο να περιορίσει τα ατυχήματα που οφείλονται στην κατανάλωση αλκοόλ. Οι λεπτομέρειες του συστήματος δεν είναι προς το παρόν γνωστές.

Να σημειωθεί ότι το σύστημα αυτό θα είναι υποχρεωτικό από το 2024 για όλα τα αυτοκίνητα που θα πωλούνται στην ΕΕ, ανεξαρτήτως από την ημερομηνία που έχουν αποσπάσει έγκριση τύπου.

Αν στα παραπάνω συνυπολογίσει κανείς την πρόταση που έχει ήδη πέσει στο τραπέζι για τον μηδενισμό των ορίων κατανάλωσης αλκοόλ, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το φαινόμενο των μεθυσμένων οδηγών στους δρόμους της Ευρώπης είναι πολύ πιθανόν να εκλείψει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − nine =