αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρχονται οι σκληροί δίσκοι Western Digital OptiNAND των 20TB

Έρχονται οι σκληροί δίσκοι Western Digital OptiNAND των 20TB

Τον Σεπτέμβριο, η Western Digital ανακοίνωσε τους νέους σκληρούς δίσκους χωρητικότητας 20TB. Αξιοποιώντας OptiNAND τεχνολογία όπως και iNAND UFS στην πλακέτα τους, οι δίσκοι βασίζονται σε 3D TLC UFS flash μνήμη των Micron, Samsung ή Hynix.

Ο CEO της εταιρείας David Goeckler σε πρόσφατη ομιλία επενδυτών και αναλυτών είπε πως η διάθεση των νέων σκληρών δίσκων θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο. Οι δίσκοι περιέχουν 9 πλάκες χωρητικότητας 2.2ΤΒ και χρησιμοποιούν ePMR (Energy Assisted Vertical Recording Technology). Οι κεφαλές χρησιμοποιούν τεχνολογία τριών επιπέδων, επιτρέποντας μεγαλύτερη ακρίβεια τοποθέτησης για ανάγνωση και εγγραφή.

Η OptiNAND τεχνολογία φέρνει αρκετά πλεονεκτήματα στους δίσκους αυτούς, επιτρέποντας αποθήκευση RRO δεδομένων και metadata εγγραφής στην iNAND μνήμη. Έτσι, μειώνεται η χρήση του χώρου και οι διαδικασία ανάγνωσης και εγγραφής. Η UFS μνήμη μπορεί επίσης να αποθηκεύσει sector-level δεδομένα λειτουργίας, βελτιστοποιώντας τις απαιτήσεις χώρου και μειώνοντας χρόνους ανανέωσης για βελτιωμένη απόδοση. Το SoC ελέγχου έχει αναπτυχθεί από την Western Digital.

Οι OptiNAND σκληροί δίσκοι είναι κατάλληλοι για cloud και enterprise servers κι ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί αν θα γίνουν διαθέσιμοι και για τους απλούς καταναλωτές.

Πηγή: insomnia.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + thirteen =