αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρχονται οι διαφημίσεις στον Facebook Messenger (και μοιάζουν αρκετά ενοχλητικές)

Έρχονται οι διαφημίσεις στον Facebook Messenger (και μοιάζουν αρκετά ενοχλητικές)

Το Facebook ξεκινά μέσα στο μήνα δοκιμές για διαφημίσεις στον Messenger σε παγκόσμιο επίπεδο. Το γνωστό κοινωνικό δίκτυο, παρατήρησε ότι τα αποτελέσματα από τις δοκιμές σε Αυστραλία και Ταϊλάνδη είχαν επιτυχία, κι έτσι αποφάσισε να επεκτείνει τις δοκιμαστικές διαφημίσεις σε ένα ποσοστό των υπολοίπων χρηστών.

Οι διαφημίσεις θα εμφανίζονται στην κεντρική οθόνη του Messenger, ανάμεσα στις συζητήσεις του χρήστη. Το που ακριβώς εξαρτάται από τον αριθμό των συνομιλιών του χρήστη και το μέγεθος της οθόνης του.

Facebook MessengerΤο περιεχόμενο των διαφημίσεων, δεν θα σχετίζεται με το περιεχόμενο των μηνυμάτων των χρηστών αλλά τα κριτήρια θα είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιούνται για τις διαφημίσεις στην αρχική σελίδα του Facebook. Ως προς την τοποθέτηση θα μοιάζει αρκετά με τις διαφημίσεις του Instagram.

Όπως αναφέρουν πηγές, ο χρήστης δεν θα μπορεί να αποκρύψει εντελώς τις διαφημίσεις, αλλά θα μπορεί να επιλέγει από ένα βελάκι στο κάτω δεξιά μέρος της διαφήμισης αν επιθυμεί να την αναφέρει ή να την αποκρύψει.

Ωστόσο, αν δεν είναι παρεμβατικές και δεν επιβαρύνουν τη χρήση του Messenger, ο οποίος για πολλούς χρήστες έχει ήδη προβλήματα, τότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις διαφημίσεις και θα γίνουν ένα “αναγκαίο κακό”. Το The Verge αναφέρει πάντως ότι ίσως με το Messenger Lite οι διαφημίσεις αυτού του είδους θα περιοριστούν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + two =