αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχονται μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, για να σωθεί η εταιρία

Έρχονται μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, για να σωθεί η εταιρία

Mονόδρομο για την διασφάλιση της βιωσιμότητας της ΔΕΗ θεωρούν την αύξηση των τιμολογίων στελέχη της επιχείρησης. Μάλιστα, τονίζουν στο economistas ότι οι αυξήσεις θα πρέπει να γίνουν το συντομότερο και να είναι σημαντικές, 10% – 15%, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το οικονομικό πρόβλημα της ΔΕΗ.

«Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα πρέπει τουλάχιστον επί ένα μήνα να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα της ΔΕΗ», αναφέρει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος, το οποίο επισημαίνει ότι, πέραν των γνωστών οικονομικών προβλημάτων, έντονο προβληματισμό προκαλεί η «αιμορραγία» πελατών της μέσης τάσης σε ιδιώτες προμηθευτές, που έχει φθάσει το 50% του πελατολογίου εμπορικών και βιομηχανικών πελατών.

Η αύξηση των τιμολογίων, σημειώνει η ίδια πηγή, δεν θα επηρεάσει σοβαρά την ανταγωνιστική θέση της ΔΕΗ στην αγορά, καθώς θα προχωρήσουν και οι εναλλακτικοί πάροχοι σε αυξήσεις.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν, τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ για το 2018 έδειξαν μεγάλη μείωση κερδοφορίας και επιδείνωση των προβλημάτων με τις ταμειακές ροές, κάτι που σημαίνει ότι απαιτούνται αποφασιστικές προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν δομικά προβλήματα, μεταξύ των οποίων η αναπροσαρμογή τιμολογιακής πολιτικής και η είσπραξη καθυστερούμενων οφειλών.

Το θέμα της αύξησης των τιμολογίων είναι ένα θέμα που έχει τεθεί αρκετές φορές από την διοίκηση της ΔΕΗ, ωστόσο μέχρι τώρα συναντούσε την άρνηση της κυβέρνησης.

Στις αρχές του έτους ο  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης για μία ακόμη φορά χαρακτήρισε αδήριτη ανάγκη την αύξηση των τιμολογίων, έστω σε μονοψήφιο ποσοστό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «ότι η Eπιχείρηση δεν μπορεί να αντέξει άλλο χωρίς να μετακυλίσει ένα μέρος του αυξημένου κόστους λειτουργίας της στην κατανάλωση».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =