αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρχεται «voucher» σε 100.000 επιχειρήσεις για να αναβαθμίσουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό τους

Έρχεται «voucher» σε 100.000 επιχειρήσεις για να αναβαθμίσουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό τους

Έρχεται μέσα στον επόμενο μήνα το πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Επιχειρήσεων» μέσω του οποίου θα δοθούν κουπόνια σε 100.000 επιχειρήσεις για το ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Με τα κουπόνια του προγράμματος, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να αντικαταστήσουν και να αναβαθμίσουν ταμειακές μηχανές, συσκευές Pos, να δημιουργήσουν e-shop αλλά και αποθηκευτικούς χώρους τύπου Cloud. Επίσης θα μπορούν να καλύψουν και μέρος τους κόστους για την ψηφιακή κατάρτιση των στελεχών τους.

Το πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Επιχειρήσεων» εντάθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης προκείμενου να χρηματοδοτηθεί με 180 εκατ. ευρω, εκ των οποίων, τα 90 εκατ. ευρώ θα διατεθούν εφέτος. Βάσει του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2025. Όπως αναφέρεται στην αποφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη θα προκρίνονται οι επενδύσεις που έχουν στόχο, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση των ηλεκτρονικών πληρωμών, των ηλεκτρονικών πωλήσεων και των εφαρμογών ηλεκτρονικής τιμολόγησης, όπως και την υιοθέτηση εργαλείων ψηφιακής διαφήμισης και συστημάτων τηλεργασίας.

Επίσης θα επιδοτηθούν 1.000 μικρομεσαίες για τη δημιουργία υποδομής υπολογιστικού νέφους (cloud), θα αναβαθμιστούν και θα αντικατασταθούν 500.000 ταμειακές μηχανές και θα αποσυρθούν 100.000 τερματικά αποδοχής συναλλαγών (POS). Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων θα γίνεται με τη μορφή κουπονιού το οποίο θα μπορεί να εξαργυρώνεται σε ειδική ηλεκτρονική αγορά (Digital Marketplace) όπου θα είναι διαθέσιμες υπηρεσίες και προϊόντα που θα μπορούν να προμηθευτούν οι ΜΜΕ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − fourteen =