αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρχεται το Wi-Fi 7. Και δίνει ταχύτητες που δεν έχουμε ξανά δει (ΒΙΝΤΕΟ)

Έρχεται το Wi-Fi 7. Και δίνει ταχύτητες που δεν έχουμε ξανά δει (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Intel σε συνεργασία με την Broadcom έρχονται να δηλώσουν εμφατικά πως «το μέλλον του Wi-Fi είναι εδώ», παρουσιάζοντας με επιτυχία το Wi-Fi 7. Συγκεκριμένα, οι εταιρίες έδωσαν στα φώτα της δημοσιότητας μια επίδειξη της τεχνολογίας, στην οποία χρησιμοποιώντας ένα laptop με Intel Core επεξεργαστή και ένα access point της Broadcom, κατάφεραν να πετύχουν σταθερή ταχύτητα μεταφοράς αρχείων που άγγιζε τα 5 Gbps.

Όπως εξηγεί το Unboxholics.com, το άλμα είναι πραγματικά τεράστιο σε σύγκριση με το Wi-Fi 6, αφού για την ακρίβεια η ταχύτητα πενταπλασιάζεται. Με το Wi-Fi 6 η μέγιστη ταχύτητα που μπορούσε να επιτευχθεί είναι το 1 Gbps. Για τη μεγάλη αυτή αναβάθμιση, το Wi-Fi 7 κάνει χρήση ευρύτερων καναλιών των 320 MHz σε τμήματα του 6GHz φάσματος που δεν έχουν γίνει license για άλλους σκοπούς. Συγχρόνως και το data modulation γίνεται με το υψηλότερης τάξης 4K QAM.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα της Broadcom, η αξία του Wi-Fi 7 υπερβαίνει την απλή αύξηση της ταχύτητας, αφού συγχρόνως προσφέρει μεγαλύτερη χωρητικότητα δικτύου και όλα τα οφέλη του μειωμένου latency. Ειδικότερα, οι μειωμένες καθυστερήσεις αναφέρθηκε πως είναι τρομερά σημαντικές για πολλές εμπειρίες που πραγματοποιούνται πλέον μέσω Wi-Fi, όπως είναι για παράδειγμα το online gaming ή διάφορες ασύρματες VR εφαρμογές. Εντυπωσιακές προοπτικές υπάρχουν και για τον τομέα της ψυχαγωγίας, όπως για παράδειγμα η δυνατότητα προβολής UHD 16K βίντεο (ή περισσότερα άτομα στο ίδιο δίκτυο να βλέπουν βίντεο 4K ή 8K). Τέλος, το νεότερο πρότυπο του Wi-Fi θα μπορούσε να συμβάλει και στη μείωση της συμφόρησης σε σπίτια και γραφεία με πολλά μέλη.

Βέβαια, το μεγάλο αγκάθι στην όλη υπόθεση είναι πως απαιτείται όλες οι συσκευές να υποστηρίζουν το Wi-Fi 7 για να απολαύσει τα οφέλη ο χρήστης. Δεν αρκεί για παράδειγμα να έχει κάποιος σύγχρονο υπολογιστή ή smartphone, αλλά θα πρέπει και το router του να υποστηρίζει την τεχνολογία. Για το λόγο αυτό, η Intel επισήμανε πως όλη η βιομηχανία θα χρειαστεί να συνεργαστεί αρμονικά για την άμεση μετάβαση.

Μπορείτε να δείτε εν δράσει το Wi-Fi 7 και τις εντυπωσιακές ταχύτητες που επιτεύχθηκαν χρησιμοποιώντας το, μέσα από το βίντεο που ακολουθεί παρακάτω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × two =