αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρχεται το ταμείο συνεπενδύσεων σε startups, με «κάβα» 20 εκατ. ευρώ

Έρχεται το ταμείο συνεπενδύσεων σε startups, με «κάβα» 20 εκατ. ευρώ

Λίγο πριν από τη γραμμή εκκίνησης βρίσκεται η δημιουργία του ταμείου συνεπενδύσεων με επιχειρηματικούς αγγέλους που θα διαθέτει κεφάλαια ύψους 20 εκατ. ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από το ταμείο Jeremie. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΙF) δημοσιοποίησε την πρόσκληση που αφορά το «Business Angels co-investment fund» που αποτελεί πρωτοβουλία του ευρωπαϊκού οργανισμού σε συνεργασία με το υπουργείο ανάπτυξης και τον υφυπουργό Γιάννη Τσακίρη.

Ουσιαστικά, όπως αναφέρει το Capital.gr, μέσω της πρόσκλησης του EIF καλούνται οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές που μαζί με τους επιχειρηματικούς αγγέλους θα υποστηρίζουν ιδέες και έργα σε εξαιρετικά πρώιμη φάση, να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Εάν πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια θα είναι σε θέση να υπαχθούν υπό την ομπρέλα του ταμείου συνεπενδύσεων.

Το ταμείο συνεπενδύσεων με επιχειρηματικούς αγγέλους αντλεί τη χρηματοδότησή του από το ταμείο χαρτοφυλακίου (Fund of Funds) Jeremie. Για να καταστεί αυτό εφικτό, τον περασμένο Αύγουστο, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) υπέγραψαν τροποποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης του Ταμείου Χαρτοφυλακίου (Fund of Funds) Jeremie, η οποία προβλέπει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την αξιοποίηση πόρων που επιστρέφουν από αυτό. Λόγω, δηλαδή, είτε της αποπληρωμής δανείων είτε της επιτυχούς αποεπένδυσης επιχειρήσεων που στηρίχθηκαν στο Jeremie, κεφάλαια επιστρέφουν στο Ταμείο. 

Ύστερα από την πρόσφατη συμφωνία του υφυπουργού Ανάπτυξης Γ. Τσακίρη και του διευθύνοντα συμβούλου του EIF Alain Godard κατέστη δυνατή η αξιοποίηση των επιστροφών αυτών, των πόρων που γυρίζουν στο Jeremie. Στην “ανακύκλωση” αυτή των κεφαλαίων στηρίζεται το ταμείο συνεπενδύσεων με επιχειρηματικούς αγγέλους που υπόσχεται να συμβάλει στην ενίσχυση των εγχώριων start ups.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 7 =