αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρχεται το πρώτο smartphone χωρίς κουμπιά, ηχεία, υποδοχή κάρτας sim και θύρα φόρτισης (ΒΙΝΤΕΟ)

Έρχεται το πρώτο smartphone χωρίς κουμπιά, ηχεία, υποδοχή κάρτας sim και θύρα φόρτισης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ανώτατος αντιπρόεδρος της Meizu, Li Nan, αποκάλυψε σε ζωντανή μετάδοση από την Κίνα το Meizu Zero, το πρώτο smartphone χωρίς καμία υποδοχή. Το πρώτο παγκόσμιο μη-πορώδες smartphone διαθέτει ενιαίο κεραμικό σώμα χωρίς φυσικά κουμπιά ή θύρες.

Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με την τεχνολογία ασύρματης φόρτισης Super mCharge, η οποία κάνει δυνατή την φόρτιση του κινητού στα 18W ασύρματα. Προς στιγμήν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το μέγεθος της μπαταρίας, ωστόσο ο Li Nan είπε ότι η εταιρεία δούλευε στην συγκεκριμένη τεχνολογία ασύρματης φόρτισης εδώ και 2 χρόνια, και πως το Super mCharge φορτίζει το ίδιο γρήγορα μία μπαταρία με την αντίστοιχη ενσύρματη τεχνολογία των 18W.

Το Meizu Zero διαθέτει μία νέα τεχνολογία ήχου μέσω της οθόνης που ονομάζεται mSound 2.0 και επιτρέπει την αναπαραγωγή ήχου μέσω της οθόνης της συσκευής. Έτσι η συσκευή δεν χρειάζεται κάποιο ηχείο, και σύμφωνα με τον Li Nan ένα από τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας mSound 2.0 είναι ότι οι χρήστες μπορούν να μιλάνε στο τηλέφωνο ακόμη και αν κρατάνε το κινητό τους ανάποδα.

Το Meizu Zero έχει μια καμπύλη OLED οθόνη στις 5,99 ίντσες, με ενσωματωμένο οπτικό αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Σε γενικές γραμμές η συσκευή είναι ιδιαίτερα λεπτή και πολύ ελαφριά.

Επίσης, αντί για φυσική κάρτα SIM το Meizu Zero έχει eSIM, και αντί για κουμπιά έντασης και ενεργοποίησης έχει πάνελ αφής, που όταν τα πιέζονται προσομοιώνουν την αίσθηση των φυσικών κουμπιών χάρη στην απτική ανάδραση, ακριβώς όπως τα home button των Samsung Galaxy S8/S9.

Το Meizu Zero έχει λάβει πιστοποίηση IP68 και μπορεί να μείνει βυθισμένη στο νερό για 2 ώρες και 30 λεπτά. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με bluetooth 5.0 και οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν σε αυτή ασύρματα ακουστικά τελευταίας τεχνολογίας.

Στο εσωτερικό του Meizu Zero θα βρούμε τον Snapdragon 845. Σε επίπεδο καμερών, το Meizu Zero στο πίσω μέρος έχει μία Sony IMX380 12MP και μία Sony IMX350 20MP και η selfie κάμερα του είναι στα 20MP.

Η Meizu δεν αποκάλυψε την ημερομηνία κυκλοφορίας και την τιμή του Meizu Zero, ωστόσο έκανε γνωστό ότι η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε άσπρο και μαύρο χρώμα.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 2 =