αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρχεται στην Ελλάδα η μεγαλύτερη e-commerce πλατφόρμα της Ρουμανίας

Έρχεται στην Ελλάδα η μεγαλύτερη e-commerce πλατφόρμα της Ρουμανίας

Έντονη κινητικότητα υπάρχει στο ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα, και μάλιστα στο προσεχές διάστημα αναμένεται να δούμε έναν ακόμα παίχτη. Πρόκειται για την eMAG, η οποία είναι η μεγαλύτερη e-commerce πλατφόρμα της Ρουμανίας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, οι βασικές κατηγορίες προϊόντων στην πλατφόρμα είναι: Ηλεκτρονικά είδη (Η/Υ, Τηλέφωνα κ.α.), Ηλεκτρικά είδη (Ψυγεία, Πλυντήρια κ.α.), Βιντεοπαιχνίδια, Παιχνίδια, Τυποποιημένα Τρόφιμα, Είδη Ένδυσης, Αθλητικά είδη, Καλλυντικά, Είδη σπιτιού και Είδη Αυτοκινήτου

H E-Mag ανήκει στον ολλανδικών συμφερόντων όμιλο Prosus N.V., ο οποίος με τη σειρά του ανήκει στον νοτιοαφρικανικών συμφερόντων όμιλο Naspers και είναι ο μεγαλύτερος όμιλος ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη και από τους μεγαλύτερους παγκόσμια και συγκεκριμένα τρίτος μετά την Amazon και την Alibaba. Η Prosus N.V. συμμετέχει και στην Delivery Hero στην οποία ανήκει το e-food και το deliveras.gr καθώς και η startup Instashop, ενώ έχει επενδύσει και στη Wolt που επίσης δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

To ρουμανικό marketplace έχει έρθει ήδη σε επαφή με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι και έχει ζητήσει την συνδρομή του για την ενημέρωση των Επιχειρηματικών Συνδέσμων και Φορέων, σε αρχική φάση, Αθήνας-Πειραιά και Θεσσαλονίκης, για την έναρξη δραστηριοποίησης του στην Ελλάδα. Στόχος είναι η ανεύρεση ενδιαφερομένων ελληνικών επιχειρήσεων οι οποίες μέσω της πλατφόρμας της, δύνανται να πωλούν τα προϊόντα τους στη ρουμανική αγορά.

H eMag δραστηριοποιείται μέχρι στιγμής σε Ρουμανία, όπου ελέγχει το 50% της αγοράς καθώς στην πλατφόρμα συμμετέχουν 36.000 επιχειρήσεις με 12 εκατομμύρια κωδικούς προϊόντων), Βουλγαρία (market leader με 25% της αγοράς) και Ουγγαρία (επίσης market leader με 25% της αγοράς) και επεκτείνεται σε Ελλάδα, Γερμανία και Πολωνία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + eight =