αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρχεται νέος πλειστηριασμός για το Athens Ledra

Έρχεται νέος πλειστηριασμός για το Athens Ledra

Με έντονο ρυθμό συνεχίζονται οι διεργασίες για την πώληση του Athens Ledra, με το νέο πλειστηριασμό- τον τέταρτο κατά σειρά από τον περασμένο Μάιο, οπότε και ανεστάλη η λειτουργία του ξενοδοχείου- να έχει οριστεί για την Τετάρτη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Capital.gr.

Αυτή τη φορά εντούτοις, οι εκτιμήσεις για επιτυχή έκβαση της διαδικασίας είναι πιο θετικές, δεδομένου πως οι πληροφορίες θέλουν την επισπεύδουσα πιστώτρια Alpha bank να κατεβάζει το τίμημα για την εξαγορά της μονάδας στα 36,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 48 εκατ. που ήταν το τίμημα στους προηγούμενους πλειστηριασμούς, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από υποψήφιους επενδυτές.

Μεταξύ των ονομάτων που έχουν ακουστεί συμπεριλαμβάνεται ο όμιλος Λασκαρίδη, ενώ πληροφορίες φαίνεται πως έχουν ζητήσει και άλλοι “παίχτες” από την εγχώρια ξενοδοχειακή αγορά, αλλά και ξένες αλυσίδες που επεξεργάζονται την είσοδό τους στον αθηναϊκό τουρισμό.

Στον πρώτο πλειστηριασμό του Ιουλίου του 2016, ο οποίος είχε καταλήξει χωρίς αποτέλεσμα, είχαν εμφανιστεί εκπρόσωποι επενδυτών, αλλά με προσφορές κοντά στα 38 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται πως οι επενδυτικές αυτές προτάσεις εξακολουθούν να βρίσκονται στο προσκήνιο και είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν στη νέα διαδικασία.

Εξάλλου παράγοντες του τουριστικού κλάδου χαρακτήριζαν το μέχρι τώρα ύψος του τιμήματος αποτρεπτικό για την κατάθεση προσφοράς, παρά την υψηλή ζήτηση που καταγράφει τον τελευταίο καιρό ο κλάδος των ξενοδοχείων. Και αυτό διότι οι υποχρεώσεις προς τις πιστώτριες τράπεζες υπολογίζονται σε περίπου 35 εκατ. ευρώ, ενώ προς το ΙΚΑ, μετά τις προσαυξήσεις, έχουν αγγίζει τα 9 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η μονάδα (που κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ΄80), δυναμικότητας 314 δωματίων, χρήζει εκτενούς ανακαίνισης, με το κόστος των εργασιών να κυμαίνεται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη, το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης από κινεζικό όμιλο που αρχικά είχε παρουσιαστεί ως ενδιαφερόμενος, απομακρύνεται όλο και πιο πολύ. Η οικογένεια Παρασκευαϊδη- ιδιοκτήτρια του Athens Ledra- φερόταν να έχει έρθει σε επαφή με Κινέζους επενδυτές που δραστηριοποιούνταν στον κλάδο των ξενοδοχείων, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες είχε συμφωνηθεί η καταβολή προκαταβολής, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Η προηγούμενη προσπάθεια για την πώληση της μονάδας είχε γίνει στις αρχές του Δεκεμβρίου, όμως και αυτός ο πλειστηριασμός είχε κηρυχθεί άγονος αφού δεν εμφανίστηκε πλειοδότης. Το ξενοδοχείο παραμένει κλειστό από τις 31 Μαΐου, οπότε και η εταιρεία ΑΣΤΥ Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε. της οικογένειας Παρασκευαϊδη ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του για οικονομικούς λόγους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 20 =