αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρχεται νέα πλατφόρμα που θα κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση των ελληνικών startups σε χρηματοδοτήσεις

Έρχεται νέα πλατφόρμα που θα κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση των ελληνικών startups σε χρηματοδοτήσεις

Τη δημιουργία νέας πλατφόρμας με στόχο την ενίσχυση των καινοτόμων εταιρειών αποκαλύπτει, με συνέντευξή του στην Ναυτεμπορική, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης.

Ειδικότερα, ανακοινώνει τη συνεργασία του Χρηματιστηρίου με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας και το Ελληνο-αμερικανικό Επιμελητήριο για τη δημιουργία πλατφόρμας που θα επιδιώξει να διευκολύνει την πρόσβαση καινοτόμων εταιρειών σε χρηματοδότηση.

Παράλληλα, ο κ.Λαζαρίδης αναφέρεται στα μηνύματα που έλαβαν από τους ξένους διαχειριστές κεφαλαίων στο πρόσφατο “Investment Forum”, στις ΗΠΑ αλλά και στον ευχάριστο αιφνιδιασμό που δέχθηκαν όταν χρηματιστηριακές εταιρείες του εξωτερικού τούς προσέγγισαν εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για την επικείμενη δραστηριοποίησή τους στα ενεργειακά παράγωγα.

Μιλώντας για την εγχώρια αγορά ομολόγων μιλά για την ανάγκη ρύθμισης για τα εισηγμένα ομόλογα, μία κίνηση, που, όπως τονίζει, δεν έχει δημοσιονομικό κόστος αλλά προσφέρει σημαντικά οφέλη στους συναλλασσόμενους. Δηλώνει πως έχει έρθει η ώρα που αξιολογείται από τους διαχειριστές κεφαλαίων η δημιουργία ενός ETF (exchange traded fund) ομολογιακών εκδόσεων, ενώ χαρακτηρίζει κατάλληλη τη στιγμή για την ανάπτυξη της αγοράς των project bonds.

Η σημασία της εταιρικής διακυβέρνησης, όπως αναδείχθηκε και από την υπόθεση της Folli Follie, οι κινήσεις στο θέμα αυτό του Χρηματιστηρίου αλλά και οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις που επί χρόνια ζητούσε η ΕΧΑΕ είναι επίσης σημεία στα οποία απαντά ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 17 =