αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχεται νέα εθελούσια έξοδος στην Τράπεζα Πειραιώς- Ανεβάζει στα 180.000 ευρώ την αποζημίωση

Έρχεται νέα εθελούσια έξοδος στην Τράπεζα Πειραιώς- Ανεβάζει στα 180.000 ευρώ την αποζημίωση

Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με πλαφόν αποζημίωσης-έκπληξη, αναμένεται να ανακοινώσει η Τράπεζα Πειραιώς τις αμέσως επόμενες ημέρες. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, το πρόγραμμα που θα ανακοινώσει η Τράπεζα θα προβλέπει πλαφόν αποζημίωσης για την οικειοθελή αποχώρηση που θα είναι αυξημένο στις 180.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που είχε “τρέξει” η Τράπεζα το 2019 είχε πλαφόν αποζημίωσης στις 160.000 ευρώ, ενώ το πρόγραμμα που ολοκλήρωσε πρόσφατα η Eurobank είχε πλαφόν στις 150.000 ευρώ, στο πλαίσιο της μείωσης του εφάπαξ στα προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης που εφαρμόζουν από πέρυσι οι τράπεζες. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόγραμμα εθελουσίας που θα ανακοινώσει η Τράπεζα Πειραιώς θα έχει και μία ακόμη πρωτοτυπία, αφού δεν θα προβλέπει καμία άλλη εναλλακτική αποχώρησης για τους εργαζόμενους, όπως επιλογή αναγκαστικής άδειας 2 ή 5 ετών (sabbatical) την οποία προέβλεπαν τα μέχρι σήμερα προγράμματα εθελουσίας των τραπεζών. 

Επίσης, θα είναι ανοιχτό προς όλους τους εργαζόμενους, χωρίς να απευθύνεται σε συγκεκριμένους τομείς εργασίας ή να θέτει όρια ηλικίας. Προφανώς, η έμφαση θα δίνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς και στο δίκτυο καταστημάτων όπου πλέον οι εξ αποστάσεως συναλλαγές “καταργούν” θέσεις εργασίας, καθώς επίσης και σε ορισμένες μονάδες των κεντρικών υπηρεσιών. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Τράπεζας απευθυνόταν σε εργαζόμενους του δικτύου καταστημάτων, των Μονάδων Διοίκησης, του Retail Banking & Distribution Networks, της Διαχείρισης Πιστοδοτήσεων, των Τεχνικών Έργων & Διοικητικής Υποστήριξης, των Υπηρεσιών Καθαριότητας, της Κίνησης Κεφαλαίων & Κεντρικών Εργασιών, των Central Administration Units (CAUs), των Υπηρεσιών Ασφαλείας, της Μονάδας RBU, των Νομικών Υπηρεσιών, των Λοιπών Υποστηρικτικών Μονάδων, ενώ ανεξαρτήτως Μονάδας, δικαίωμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος είχαν οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν στο “Middle” & “Senior Management Level” (ιεραρχικό επίπεδο από “Assistant Manager” έως και “Senior Director”). Το προηγούμενο πρόγραμμα αφορούσε επίσης τους εργαζόμενους σε θυγατρικές του εξωτερικού, στις εταιρείες leasing του Ομίλου και στην Πειραιώς Factoring.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο πρόγραμμα εθελουσίας της Τράπεζας Πειραιώς θα ανακοινωθεί πιθανότατα την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου και θα στοχεύει στην έξοδο 1.000 εργαζομένων προκειμένου το προσωπικό της Τράπεζας να μειωθεί κατά 8%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς για το β΄ τρίμηνο 2020, οι δαπάνες προσωπικού μειώθηκαν κατά 24% ετησίως, καθώς η Τράπεζα πήρε το όφελος της απόσχισης της πλατφόρμας διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και του προγράμματος εθελουσίας που διενήργησε το 2019. Ο δείκτης κόστους προς έσοδα διαμορφώθηκε στο 44% το β΄ τρίμηνο 2020 από 55% το α΄ τρίμηνο. 

Σημειώνεται ότι τα λειτουργικά έξοδα της Τράπεζας Πειραιώς το β΄ τρίμηνο 2020 ανήλθαν σε 225 εκατ. ευρώ και είχαν ετήσια μείωση 14%, περιλαμβάνοντας την προμήθεια που καταβλήθηκε προς τον διαχειριστή Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (αν εξαιρεθεί η προμήθεια αυτή και το κόστος εθελουσίας εξόδου του β΄ τριμήνου 2019, τα λειτουργικά έξοδα είναι μειωμένα το β΄ τρίμηνο 2020 κατά 13% σε ετήσια βάση). Η Τράπεζα παραμένει εντός στόχου για μείωση των λειτουργικών της εξόδων με μέσο μονοψήφιο ρυθμό το 2020, μετά τη μείωσή τους σε επαναλαμβανόμενη βάση κατά 6% το 2019.    

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 12 =