αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρχεται και το «Find My» για συσκευές Android

Έρχεται και το «Find My» για συσκευές Android

H υπηρεσία Find My της Apple επιτρέπει τον εντοπισμό μίας χαμένης ή κλεμμένης συσκευής iPhone, iPad, Apple Watch και άλλων προϊόντων της εταιρείας. Μάλιστα, η εταιρεία εσχάτως ανακοίνωσε ότι με το iOS 15 η λειτουργία Find My θα εντοπίζει offline και απενεργοποιημένες συσκευές.

Η Google φαίνεται ότι θέλει να πάρει μία γεύση από αυτή τη λειτουργία της Apple και δημιουργεί τη δική της λειτουργία Find My Network. Εντοπίστηκε ο κώδικας της νέας beta έκδοσης του Google Play Services, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται το Find My Device Network ως μία υπηρεσία που «επιτρέπει στο κινητό σου να εντοπίζει τη δική σου συσκευή ή τρίτων».

Οι χρήστες Android διαθέτουν ήδη μια εφαρμογή που ονομάζεται Εύρεση της συσκευής μου στο Play Store. Ωστόσο, μπορεί να εντοπίσει μόνο συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον λογαριασμό Google του χρήστη. Με το Find My Network, θα μπορούσατε ιδανικά να βοηθήσετε άλλους χρήστες Android να βρουν τις συσκευές τους ή και το αντίστροφο.

Δεν έχει γνωστοποιηθεί προς το παρόν ούτε ημερομηνία κυκλοφορίας ούτε αν θα ενσωματωθεί στις συσκευές με Android 12 ή αν θα διατεθεί σε όλες τις συσκευές Android.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 7 =