αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχεται και δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός (ΒΙΝΤΕΟ)

Έρχεται και δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού (πέρα από αυτή που έχει ήδη «κλειδώσει») αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2022. Αυτό είπε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην χτεσινή συνέντευξη του στο Mega.

«Θα υπάρχει μια πρώτη αύξηση του κατώτατου μισθού την 1/1/2022, έχει ήδη αποφασιστεί στο 2%. Και είμαι αποφασισμένος να υπάρξει και δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2022» είπε ο Κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι η δεύτερη αύξηση θα γίνει αφού ληφθούν υπόψιν οι δυνατότητες των επιχειρήσεων, η ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας. «Έχουμε μια οικονομία που αναπτύσσεται με ταχύτητες που εξέπληξαν ευχάριστα ακόμα και εμάς» συμπλήρωσε.

Στη γραμμή του πρωθυπουργού και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος εμφανίστηκε σήμερα βέβαιος ότι η συνολική αύξηση θα ξεπεράσει κατά πολύ το ποσοστό που έχει ανακοινωθεί. 

Συγκεκριμένα μιλώντας στον Σκάι, είπε με σιγουριά ότι «η αύξηση θα είναι πολυ μεγαλύτερη από το 2%». Εξήγησε ότι ο τρόπος υπολογισμού της αύξησης του κατώτατου μισθού λαμβάνει υπόψη τον πληθωρισμό, τον ρυθμό ανάπτυξης αλλά και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας «και όπως καταλαβαίνουμε με έναν ρυθμό ανάπτυξης που -κατά την εκτίμηση τη δική μου- θα πλησιάζει το 8% φέτος, δεν μπορούμε να μιλάμε για αύξηση 2%».

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι καθώς οι αυξήσεις στις τιμές τις ενέργειας είναι παροδικές, θα συνεχιστεί ο δυναμικός ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και το 2022 «άρα οι αυξήσεις θα είναι πολύ πάνω από το 2% δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι” αυτό».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × five =