αρχικηVIRALΈρχεται η «κάρτα εισόδου» στα ελληνικά πανεπιστήμια

Έρχεται η «κάρτα εισόδου» στα ελληνικά πανεπιστήμια

Τις τελευταίες ημέρες ομάδες παραβατικών και πάσης φύσεως ταραξιών χρησιμοποιούν (ξανά) ως ορμητήριο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τις επιθέσεις τους κατά αστυνομικών δυνάμεων. Τα επεισόδια έχουν πυκνώσει ανησυχητικά, με την ΕΛ.ΑΣ. να εξηγεί με ανακοίνωσή της γιατί δεν μπορούσε να επέμβει μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου ώστε να συλλάβει τους -η έστω να εκδιώξει- του «μπαχαλάκηδες». Την κατάσταση αυτή φιλοδοξεί να αλλάξει το μέτρο της κάρτας εισόδου στα Πανεπιστήμια που εξετάζει ήδη το υπουργείο Παιδείας.

Προϋπόθεση για τη δρομολόγησή του είναι αναλάβουν τη σχετική πρωτοβουλία οι διοικήσεις των ιδρυμάτων έτσι ώστε να συμπεριληθεί στο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση που αναμένεται να παρουσιαστεί μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», δεν είναι η πρώτη φορά που εξετάζεται η εισαγωγή της κάρτας εισόδου. Αν και αναγνώριζεται ότι το μέτρο είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στα μεγάλα πανεπιστημιακά campus, θεωρείται εφικτό να ξεκινήσει άμεσα στα μικρότερα ιδρύματα «Με τη σωστή φύλαξη των εισόδων των πανεπιστημιακών χώρων μπορούμε να περιφρουρήσουμε την είσοδο παραβατικών στοιχείων», δήλωσε σχετικά ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκος Παπαϊωάννου.

«Η κάρτα εισόδου είναι αλήθεια ότι προϋποθέτει την πλήρη φύλαξη του πανεπιστημιακού campus γύρω γύρω, κάτι που δεν είναι τόσο στην κουλτούρα μας ως χώρας και χρειάζεται διαδικασίες που το πανεπιστήμιο σήμερα δεν είναι έτοιμο να εφαρμόσει», σημειώνει και κρίνει ότι «το σύστημα μπορεί σήμερα πιστεύω να αυτορυθμιστεί, με διαδικασίες συναίνεσης και συνεργασίας όλων των μερών του».

Πηγή: protagon.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × two =