αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρχεται δωρεάν WiFi σε μετρό και ηλεκτρικό

Έρχεται δωρεάν WiFi σε μετρό και ηλεκτρικό

Το δωρεάν Wifi -μετά από αρκετές καθυστερήσεις- φαίνεται ότι καταφθάνει σε μετρό και ηλεκτρικό, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να σερφάρουν στο ίντερνετ ή ακόμα και να δουλεύουν.

Μέχρι το τέλος του 2022 μάλιστα εκτιμάται ότι θα έχει εγκατασταθεί ο σχετικός εξοπλισμός για να καλυφθούν οι πέντε πρώτοι σταθμοί και οι σήραγγες μεταξύ τους, με την αρχή να γίνεται από τον σταθμό του Ελληνικού. Ωστόσο η ολοκλήρωσή του έργου θα απαιτήσει χρόνο, δεδομένου ότι οι εργασίες δεν μπορούν να πραγματοποιούνται παρά μόνο τις μεταμεσονύχτιες ώρες, όπου το Μετρό δεν λειτουργεί.

Πρόκειται για ένα έργο που έχει εξαγγελθεί πολλές φορές, χωρίς ωστόσο να έχει υλοποιηθεί, φαίνεται να μπαίνει σε τροχιά καθώς με πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει υπογραφεί συμφωνία μεταξύ της Cosmote, της Wantage Towers και της ΣΤΑΣΥ για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο δίκτυο των δύο γραμμών και κυρίως στις υπόγειες σήραγγες και τα τούνελ όπου σήμερα χάνεται το σήμα της κινητής τηλεφωνίας.

Συμπληρωματικά στο προαναφερθέν έργο θα λειτουργήσει και μια ακόμα δράση, που θα προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο Internet στους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς. Πρόκειται για το WiFi4GR, μέσω του οποίου θα αναπτυχθούν σημεία ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο σε δημόσιους, πολυσύχναστους χώρους. Στο πλαίσιο του έργου θα εγκατασταθούν WiFi hotspots σε 2.500 σημεία σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και στους σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού. Οι ανάδοχοι για το έργο έχουν ήδη επιλεγεί και οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους μήνες με στόχο οι εγκαταστάσεις να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =