αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρχεται έκδοση του Microsoft Office χωρίς συνδρομή

Έρχεται έκδοση του Microsoft Office χωρίς συνδρομή

Οι συνδρομές μπορεί να είναι ιδανικές για ορισμένες υπηρεσίες που προσφέρουν συνεχή ανανέωση περιεχομένου, όπως είναι το Netflix, αλλά για εφαρμογές που χρησιμοποιούμε καθημερινά σαν το Microsoft Office, αρκετές φορές δεν είναι συμφέρουσες. Επίσης πακέτα εφαρμογών όπως είναι το Office, από την στιγμή που δεν προσφέρονται τμηματικά, για μια μεγάλη μάζα του καταναλωτικού κοινού που χρησιμοποιεί μόνο ένα μέρος τους (π.χ. Word και Excel), συνήθως είναι άχρηστα. Αυτές οι παρατηρήσεις οδήγησαν την Microsoft να κάνει διαθέσιμη σε λίγους μήνες στους πελάτες της, μία έκδοση της σουίτας με μόνιμη άδεια χρήσης.

Η Microsoft γνωστή για την συμπάθεια με την οποία βλέπει τις συνδρομές, προφανώς θα συνεχίσει να προωθεί την συνδρομή του Office ως τον καλύτερο τρόπο πρόσβασης, κρατώντας την εφαρμογή και τις υπηρεσίες που προσφέρει πάντα ενημερωμένες. Όσοι λοιπόν αγοράσουν την άδεια δεν θα έχουν πρόσβαση στις νέες δυνατότητες που πιθανόν θα προστίθενται στο Office, αντ’ αυτού θα χρησιμοποιούν για τα επόμενα χρόνια ένα σετ εργαλείων που δημιουργήθηκε το 2018. Από την Microsoft δεν έχει γίνει σαφές αν και πότε θα αντικατασταθεί το Office 2019. Το μοναδικό πράγμα για το οποίο έχουμε πληροφορηθεί μέσο του Windows Central, η Microsoft επιβεβαίωσε αθόρυβα σε μια ανάρτηση μέσω της ομάδας Exchange ότι “το Microsoft Office μέσω της ισόβιας άδειας χρήσεως θα είναι διαθέσιμο τόσο για Windows όσο και για Mac το δεύτερο μισό του 2021.”

Πληροφορίες για τον τίτλο ή την τιμή της νέας έκδοσης δεν έχουν γίνει ακόμα διαθέσιμες, αλλά ενδέχεται να ονομάζεται Office 2022. Είναι επίσης πιθανό ότι θα δούμε ξανά τις τυπικές εκδόσεις που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια που απευθυνόντουσαν στους οικιακούς και στους εταιρικούς χρήστες. Η Microsoft προσέφερε επίσης εκδόσεις Enterprise και Student σε στάνταρ τιμές. Αναμένουμε να δούμε τι στρατηγική θα ακολουθήσει λόγο της πανδημίας και πως θα προσεγγίσει τους πελάτες της οι οποίοι είτε δουλεύουν είτε σπουδάζουν εξ αποστάσεως. Δεδομένου ότι η κυκλοφορία έχει προγραμματιστεί το δεύτερο μισό του 2021, δεν αναμένουμε κάποια επιπλέον ενημέρωση της επόμενες μέρες.

Πηγή: PC Magazine

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + eight =