αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρευνα: 8 στους 10 Έλληνες ανησυχούν για την ακτινοβολία των κινητών- Ποια είναι τα 16 πιο «επίφοβα» smartphones

Έρευνα: 8 στους 10 Έλληνες ανησυχούν για την ακτινοβολία των κινητών- Ποια είναι τα 16 πιο «επίφοβα» smartphones

Έντονη ανησυχία έχουν αρκετοί Έλληνες σήμερα, όπως προκύπτει μετά από πανελλαδική έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1.811 ατόμων, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις βάσει δομημένου ερωτηματολογίου, την περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου 2018 (Palmos Analysis).

Σε ποσοστό 85% οι Ελληνες δηλώνουν ότι τους απασχολεί η έκθεσή τους σε ακτινοβολία, ενώ το 79% ανησυχεί για τις πιθανές επιπτώσεις αυτής της έκθεσης στην υγεία. Οι πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που προκαλούν τη μεγαλύτερη ανησυχία είναι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τα κινητά τηλέφωνα, ενώ πέντε στους δέκα πολίτες δηλώνουν ότι τους απασχολεί η έκθεσή τους σε ακτινοβολία από ιατρικές εξετάσεις.

Τη στάση της ελληνικής κοινής γνώμης απέναντι στις ακτινοβολίες «φωτογράφισε» η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, στην πρώτη έρευνα που πραγματοποιήθηκε ποτέ σε εθνικό επίπεδο για όλο το φάσμα των ακτινοβολιών.

Οι πιο «επίφοβες» συσκευές

Πριν λίγο καιρό, είχαν βγει στη δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν τις πιο «επίφοβες» συσκευές. Αυτές δηλαδή με την μεγαλύτερη ακτινοβολία.

Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ακτινοπροστασίας (Bundesamt für Strahlenschutz) έχει διεξάγει σχετική έρευνα και διαθέτει μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων σχετικά με τα επίπεδα ακτινοβολίας που εκπέμπουν διάφορα μοντέλα smartphones.

Βάσει αυτών των δεδομένων (αλλά και άλλων σχετικών πηγών), το Statista σχεδίασε το infographic που ακολουθεί παρουσιάζοντας τα κινητά τηλέφωνα που εκπέμπουν την μεγαλύτερη ακτινοβολία τη στιγμή που τα ακουμπάμε στο αυτί μας για να μιλήσουμε. Και στην πρώτη θέση όπως θα δεις, είναι το Xiaomi Mi A1.

Infographic: The Phones Emitting the Most Radiation | Statista
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + one =