αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρευνα Χάρβαρντ: Ο παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεις υπόψη πριν από κάθε απόφαση καριέρας

Έρευνα Χάρβαρντ: Ο παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεις υπόψη πριν από κάθε απόφαση καριέρας

Η καθημερινότητα των περισσότερων ανθρώπων περιλαμβάνει πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις, deadlines που τρέχουν, και αρκετό άγχος. Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν είναι το ιδανικό πλαίσιο για να ζεις. Και υπάρχει μάλιστα ένας παράγοντας που κάνει την διαφορά, και πρέπει να τον λαμβάνεις υπόψη πριν από κάθε απόφαση καριέρας.

Ερευνα του Χάρβαρντ αποκαλύπτει τον παράγοντα που πρέπει να υπολογίσεις πριν από κάθε απόφαση καριέρας και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα περισσότερα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι ο προσωπικός μας χρόνος και πώς τον αξιοποιούμε στην καθημερινότητά μας.

Όσο περισσότερο βάρος βάζεις λοιπόν στην επαγγελματική σου ζωή, τόσο λιγότερο χρόνο διαθέτεις για την προσωπική σου ζωή. Και όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύεις για τους άλλους, τόσο λιγότερος χρόνος μένει για σένα.

Αν μια επαγγελματική πρόταση παρέχει περισσότερα χρήματα, αλλα λιγότερο ελεύθερο χρόνο για σένα τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτείς.

Ένα παλαιότερο άρθρο, το Forbes είχε εστιάσει στον χρόνο και την σημασία του: Τι είναι το μόνο πράγμα που δεν μπορείς να βρεις πάλι; Ο χρόνος. Όσο χρόνο ξοδεύεις, μετά δεν μπορείς να τον πάρεις πίσω. Ούτε μπορείς να… δανειστείς χρόνο. Πρέπει να τον χρησιμοποιείς με σύνεση και να απολαμβάνεις τη διαδρομή.

Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να γεννηθούν πλούσιοι. Κάποιοι φτωχοί. Κάποιοι σούπερ αθλητές. Κάποιοι με πολλά ταλέντα, άλλοι με λιγότερα. Όλοι όμως έχουν έναν κοινό παρονομαστή: διαθέτουν τα ίδια λεπτά κάθε ημέρα. Τον ίδιο χρόνο. Πολλές φορές, σκεφτόμαστε όλα τα άλλα πράγματα στη ζωή μας, αλλά δεν σκεφτόμαστε τον χρόνο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 3 =