αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρευνα Χάρβαρντ: Γιατί είναι σημαντικό να γιορτάζεις τις «μικρές νίκες» σου

Έρευνα Χάρβαρντ: Γιατί είναι σημαντικό να γιορτάζεις τις «μικρές νίκες» σου

Συνήθως όταν ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια, βάζουμε έναν μεγάλο στόχο που θέλουμε να πετύχουμε. Ορίζουμε τον «τελικό προορισμό» της διαδρομής. Ενώ αυτό δεν είναι κακό, υπάρχει και κάτι ακόμα που συνήθως παραβλέπουμε: Είναι οι «μικρές νίκες» κατά την διάρκεια της διαδρομής.

Κι όμως αυτές παίζουν τον ρόλο τους, σου δίνουν την απαιτούμενη ώθηση για την δύσκολη συνέχεια, και είναι σημαντικό να τις γιορτάζεις. «Οταν σκεφτόμαστε την πρόοδο, συχνά φανταζόμαστε πόσο όμορφο συναίσθημα είναι να επιτυγχάνεις ένα μακροπρόθεσμο στόχο ή να βιώνεις μια μεγάλη επιτυχία. Αυτές οι νίκες είναι τέλειες, αλλά είναι σχετικά σπάνιες. Τα καλά νέα είναι ότι ακόμα και οι μικρές νίκες μπορούν να ενδυναμώσουν την εργασιακή ζωή σε μεγάλο βαθμό» γράφουν οι η Teresa Amabile και ο Steven Kramer στο Harvard Business Review (HBR).

Εδώ είναι και 3 τρόποι για να εκτιμάς και να γιορτάζεις αυτές τις νίκες:

Κάνε… ταμείο στο τέλος κάθε ημέρας

Εν μέσω αβεβαιότητας, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να γιορτάζεις τις μικρές σου νίκες και να βοηθήσεις τα μέλη της ομάδας σου να κάνουν το ίδιο. 

Στο επόμενο meeting, ζήτα από τους συναδέλφους σου να μοιραστούν οποιαδήποτε μικρή επιτυχία είχαν μέσα στην εβδομάδα 

Μερικές φορές, περιμένουμε για την ολοκλήρωση ενός στόχου, πριν αισθανθούμε ότι αξίζει να μοιραστούμε την επιτυχία μας με τους συναδέλφους μας. Ενθαρρύνοντας τα μέλη της ομάδας να μιλούν για τα βήματα που κάνουν στην πορεία μπορεί να δημιουργήσει μια κουλτούρα εορτασμού της προόδου. 

Έκφρασε ευγνωμοσύνη 

Έρευνες δείχνουν ότι η εξάσκηση της ευγνωμοσύνης έχει οφέλη για όλους -το άτομο που δίνει, καθώς και αυτό που λαμβάνει τον έπαινο. Αν προσπαθείς να βοηθήσεις την ομάδα σου να χτίσει δύναμη και συναισθηματική ανθεκτικότητα, το να τους ευχαριστήσεις για τη συνεισφορά τους θα συμβάλει πολύ στο τελικό αποτέλεσμα. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =