αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρευνα: Το Android είναι το πιο ευάλωτο software για το 2019

Έρευνα: Το Android είναι το πιο ευάλωτο software για το 2019

Το Android είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα για smartphones παγκοσμίως. Ωστόσο, είναι γνωστό και για τα κενά ασφαλείας που παρουσιάζει. Σύμφωνα με μία αναφορά του TheBestVPN, το Android είχε τον μεγαλύτερο βαθμό ευπαθειών το 2019, από κάθε άλλο λειτουργικό.

Πόσο μη ασφαλές είναι το OS της Google;

Τα δεδομένα της αναφοράς συλλέχθηκαν από τη National Vulnerability Database του National Institute of Standards and Technology. Σύμφωνα με την έρευνα, το 2019 έγιναν γνωστές 414 ευπάθειες του Android. Δεύτερο έρχεται το Debian Linux με 360 ευπάθειες, ενώ ακολουθούν διάφορες εκδόσεις των Windows, και άλλα λειτουργικά συστήματα.

Οι λιγότερες ευπάθειες, σύμφωνα με την αναφορά, εντοπίστηκαν στα Fedora και Ubuntu, για το πρώτο καταγράφηκαν 184 και για το δεύτερο 190. Την ίδια στιγμή, το iOS της Apple είχε ελάχιστα προβλήματα το 2019, με αποτέλεσμα να μην μπει καν στη λίστα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μπορεί το Android να είχε τις περισσότερες ευπάθειες το 2019, αλλά το συνολικό πλήθος μειώνεται χρόνο με τον χρόνο. Το 2017 εντοπίστηκαν 843 ευπάθειες στο Android, ένα νούμερο που το 2018 μειώθηκε στις 525 ευπάθειες.

Επιπλέον, το TheBestVPN δημοσίευσε και συγκεντρωτικές πληροφορίες για τις ευπάθειες στα λειτουργικά συστήματα από το 1999 έως το 2019. Την κορυφή έχει το Debian Linux με 3.067 ευπάθειες, δεύτερο ήρθε το λειτουργικό σύστημα της Google με 2.563, ενώ το iOS ήταν όγδοο με 1.655 ευπάθειες.

Το TheBestVPN θεωρεί ότι υπαίτιος για τις ευπάθειες του Android είναι οι προεγκατεστημένες εφαρμογές, οι οποίες ζητούν πολλές άδειες. Από την άλλη η Google κατηγορεί τη φύση του Android αφού είναι ένα ανοιχτού κώδικα λειτουργικό σύστημα.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × two =