αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρευνα: Το 81% των Millennials κάνουν ταξίδια ενώ δουλεύουν, και τους αρέσει

Έρευνα: Το 81% των Millennials κάνουν ταξίδια ενώ δουλεύουν, και τους αρέσει

Οι millennials έχουν καταφέρει να αλλάξουν τα εργασιακά ταξίδια προς το καλύτερο. Προσθέτοντας μερικές ακόμα ημέρες σε ένα ταξίδι εργασίας για προσωπική εξερεύνηση, οι εργαζόμενοι αυτής της γενιάς ελαχιστοποιούν τις ημέρες άδειας και κατ’ επέκταση το κόστος τόσο για τους ίδιους, όσο και για την εταιρεία τους και ταυτόχρονα εκπληρώνουν την επιθυμία τους να ταξιδέψουν.

Πρόσφατη έρευνα του ταξιδιωτικού πρακτορείου MMGY Global έδειξε ότι 81% των millennials ταυτίζουν τα εργασιακά ταξίδια με αισθήματα ευτυχίας και ικανοποίησης από τη δουλειά τους και ταυτόχρονα κατά μέσο όρο ταξιδεύουν 7,7 φορές ετησίως, ξεπερνώντας τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες. “Πλέον, οι άνθρωποι που ταξιδεύουν για δουλειά, θέλουν να ταξιδεύουν λες και πηγαίνουν διακοπές” λέει ο Χρήστος Θεοδωρόπουλος, σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης- Κοινωνιολόγος MSc, και εξηγεί τα πλεονεκτήματα του συνδυασμού δουλειάς και ταξιδιών αλλά και τους τρόπους για να αξιοποιήσουμε τα οφέλη του όσο το δυνατόν καλύτερα.

Τα πλεονεκτήματα Των Επαγγελματικών Ταξιδιών

Η μείωση των εξόδων αφορά τόσο τους εργαζομένους, όσο και τους εργοδότες. Μία έρευνα του 2017 αποκάλυψε ότι 43% αυτών που ταξιδεύουν για δουλειά τη συνδυάζουν με προσωπικό ελεύθερο χρόνο καλύπτοντας έτσι και τις προσωπικές τους επιθυμίες. Η χρονική διεύρυνση ενός ταξιδιού εργασίας μάλιστα μπορεί να επιτρέψει στους εργαζομένους να επωφεληθούν από τις χαμηλότερες τιμές που παρέχονται σε μακροχρόνιες διαμονές. Επιτρέπει, επίσης, στους ταξιδιώτες να ταξιδέψουν φθηνότερα αποφεύγοντας τις ημερομηνίες αιχμής. Επίσης, η δυνατότητα συνδυασμού εργασίας και ταξιδιών μπορεί να κάνει μία εταιρεία πιο ελκυστική για τους υποψήφιους εργαζομένους.

Επιπλέον, μην ξεχνάς πόσο σημαντικά είναι τα ταξίδια στη ζωή ενός ανθρώπου. Τα ταξίδια αυξάνουν τις γνώσεις μας και διευρύνουν την οπτική μας για τα πράγματα. Η εξοικείωση με νέα ήθη και έθιμα, καθώς και διαφορετικούς τρόπους ζωής, λειτουργεί απίστευτα ευεργετικά για το νου. Όλη η ταξιδιωτική εμπειρία μας χαρίζει μία νέα προοπτική για τη ζωή, συμβάλλοντας στην αλλαγή ορισμένων συνηθειών μας και τη δημιουργία νέων. Η ανακάλυψη διαφορετικών αξιών και τρόπων διαβίωσης είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα και συναρπαστική. Οι νέες εμπειρίες αυξάνουν την αποτελεσματικότητά μας ζώντας καταστάσεις που ποτέ δεν θα αντιμετωπίζαμε στο πλαίσιο μίας ασφυκτικής καθημερινότητας. Οι άνθρωποι που επιδίδονται σε ταξίδια είναι πρόθυμοι να αγκαλιάσουν την αλλαγή και έχουν τη φυσική ικανότητα να ξεπερνούν τα προβλήματα. Ικανότητες που είναι απαραίτητες σε εργαζομένους σε απαιτητικά εργασιακά περιβάλλοντα. Με άλλα λόγια, τα ταξίδια βελτιώνουν την αποδοτικότητά σου και σε εφοδιάζουν με το κίνητρο να συνεχίσεις.

Το 81% των millennials ταυτίζουν τα εργασιακά ταξίδια με αισθήματα ευτυχίας και ικανοποίησης από τη δουλειά τους.

Μόνος ή με παρέα;

Μην παραβλέπεις το γεγονός ότι τα ταξίδια με συναδέλφους μπορούν να συσφίξουν τις σχέσεις σας και να ενισχύσουν αισθήματα ομαδικότητας, συνεργασίας και σύμπνοιας. Ωστόσο, αν κάποιο μέλος της οικογένειάς σου ή ο σύντροφός σου σε ακολουθήσει σε ένα επαγγελματικό ταξίδι, θα μπορέσεις να περάσεις όμορφες στιγμές μαζί του, να αναπληρώσεις πιθανώς το χαμένο χρόνο και να μοιραστείς κάποιες από τις ανησυχίες σχετικά με τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις.

Πώς να αξιοποιήσεις στο έπακρο ένα επαγγελματικό ταξίδι

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην κάνεις περισσότερα πράγματα όταν βρίσκεσαι σε ένα εργασιακό ταξίδι, με την προϋπόθεση πάντα να κάνεις τη δουλειά σου!

Προετοιμάσου λοιπόν σωστά και απόλαυσε στο έπακρο το ταξίδι σου:

Πριν ξεκινήσεις

Ψάξε για ιδιαίτερες τοπικές εμπειρίες που μπορείς να «στριμώξεις» μεταξύ των meeting, ώστε να μη χάσεις το χρόνο σου όταν φτάσεις.

Την ημέρα της αναχώρησης

Ξεκίνα νωρίς γιατί όσο περνάει η μέρα είναι πιο πιθανό να συναντήσεις συνωστισμό και καθυστερήσεις στις πτήσεις και στα δρομολόγιά σου. Ταυτόχρονα, θα έχεις περισσότερο χρόνο για να κάνεις όσα θες.

Επίλεξε τον τόπο διαμονής σου σωστά

Ανάλογα δηλαδή με το πόσο κοντά είναι τόσο στο χώρο των επαγγελματικών υποχρεώσεών σου, όσο σε αυτά που θες να δεις. Αν είσαι ενθουσιασμένος με αυτά που θα κάνεις και θα δεις στον προορισμό σου, θα έχεις μεγαλύτερο κέφι να πας στη δουλειά σου και να την ολοκληρώσεις με επιτυχία, ώστε να έχεις χρόνο για το διασκεδαστικό κομμάτι του ταξιδιού. Μπορείς να φτιάξεις ένα προσωπικό χάρτη με όσα θες να δεις στην πόλη και σε κάποιο κενό από τη δουλειά σου, μπορείς να πεταχτείς σε κάποιο που βρίσκεται κοντά. Πλέον, είναι πιο εύκολο από ποτέ για έναν ταξιδιώτη να οργανώσει όλες τις πλευρές ενός τέτοιου ταξιδιού με τη βοήθεια διάφορων εργαλείων και εφαρμογών, όπως το Upside και το Hipmunk.

Πηγή: Thrive Global Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × two =