αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρευνα: Το πιο οικονομικό χιονοδρομικό κέντρο της Ευρώπης είναι στην Ελλάδα- Πόσο κοστίζει ανά ημέρα

Έρευνα: Το πιο οικονομικό χιονοδρομικό κέντρο της Ευρώπης είναι στην Ελλάδα- Πόσο κοστίζει ανά ημέρα

Η χιονοδρομική περίοδος έχει ξεκινήσει! Ως είθισται, η Ευρώπη προσελκύει του λάτρεις του σκι ανεξάρτητα από το επίπεδο δυσκολίας και εμπειρίας που διαθέτει ο καθένας. Είτε ταξιδεύετε με την οικογένειά σας, είτε με φίλους είτε μόνοι σας, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επιστρέψετε στο βουνό. Όμως, με το κόστος ενοικίασης ενός σαλέ/καμπίνας και το ίδιο το κόστος του εισιτηρίου του σκι, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι οι τιμές εκτοξεύονται εύκολα στα ύψη. Επομένως, ποιά χιονοδρομικά κέντρα είναι η καλύτερη επιλογή για τα χρήματα που διαθέτετε και ποιά πρέπει να προσέξετε για τυχόν υψηλότερο κόστος;

Η Holidu, η πύλη κράτησης ενοικιαζόμενων καταλυμάτων διακοπών (www.holidu.gr), αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια μελέτη ώστε να προσδιορίσει τα ευρωπαϊκά χιονοδρομικά κέντρα που προσφέρουν τις πιο συμφέρουσες τιμές. «Για να το πετύχουμε αυτό, αξιολογήσαμε τις τιμές όλων των χιονοδρομικών κέντρων στην Ευρώπη με πίστες άνω των 20 χιλιομέτρων. Όλα αυτά για να σας παρουσιάσουμε τα πιο οικονομικά και τα πιο ακριβά χιονοδρομικά κέντρα για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο. Για να δημιουργήσουμε τον δείκτη τιμών του σκι, υπολογίσαμε τη μέση τιμή ανά άτομο ανά ημέρα τόσο στην υψηλή όσο και στη χαμηλή περίοδο για το εισιτήριο του χιονοδρομικού κέντρου και τα καταλύματα. Μείνετε συντονισμένοι για την πιο χιονισμένη λίστα μας αυτή τη σεζόν και ετοιμαστείτε να βγείτε στις πίστες χωρίς να πληρώσετε πολλά χρήματα!» σημειώνει η πλατφόρμα.

Top 10 οικονομικοί προορισμοί για σκι

  1. Βασιλίτσα, Ελλάδα | €36 (Μέσος όρος ανά άτομο ανά ημέρα, κάρτα σκι + διαμονή)

Το πιο οικονομικό ευρωπαϊκό χιονοδρομικό κέντρο στη λίστα μας βρίσκεται στην… Ελλάδα! Ασυνήθιστα γνωστή ως μια τυπικά ηλιόλουστη χώρα, η Βασιλίτσα βρίσκεται στα βόρεια και φτάνει σε υψόμετρο 2249μ. προσφέροντας 16 πίστες σκι στους 60.000 ετήσιους επισκέπτες της. Τα 22 χιλιόμετρα πίστας είναι ανοιχτά 350 ημέρες το χρόνο για να μπορούν όλοι να απολαύσουν την εκπληκτική πανοραμική θέα της στην κορυφή. Η Βασιλίτσα διαθέτει 7 αναβατήρες, μεταξύ των οποίων και παιδικούς, καθιστώντας το χιονοδρομικό κέντρο εύκολα προσβάσιμο για οικογένειες. Τα μαύρα πεύκα πλαισιώνουν τις χιονισμένες ελληνικές διαδρομές, μερικές από τις οποίες είναι διαδρομές εκτός πίστας.

Συνολική έκταση για σκι:  22 χλμ ///// Κόστος ανά χλμ πίστας: €1,61 /////

  1. Gresse en Vercors, Γαλλία | €38

Όπως είναι φυσικό, η Γαλλία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας μας. Πράγματι, η δυτικοευρωπαϊκή χώρα διαθέτει επίσημα τα φθηνότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης. Το Gresse en Vercors που βρίσκεται στην περιοχή των Γαλλικών Άλπεων, κοντά στην πόλη Grenoble, είναι το επόμενο στην κατάταξή μας. Δημιουργήθηκε το 1965, ο σταθμός μετράει μέχρι σήμερα 26 πίστες σκι (συμπεριλαμβανομένων 9 για αρχάριους) που απλώνονται στα 20 χιλιόμετρά του. Η πόλη προσφέρει εκπληκτική θέα στον ορεινό όγκο του Vercors και στα βουνά που κόβουν την ανάσα.

Συνολική έκταση για σκι:  20 χλμ ///// Κόστος ανά χλμ πίστας: €1,90 /////

  1. Seyne – Le Grand Puy, Γαλλία | €39

Ο επόμενος προορισμός στη λίστα μας είναι και πάλι στις Άλπεις, αλλά πώς μπορούμε να αποφύγουμε αυτή τη δημοφιλή περιοχή για σκι; Το Seyne – Le Grand Puy είναι ένα μικρό χιονοδρομικό κέντρο που βρίσκεται κοντά στα ορεινά σύνορα μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας. Όλη η περιοχή απλώνεται σε 22 χιλιόμετρα πίστες κατάβασης, από οικογένειες μέχρι παρέες φίλων, αυτό το χιονοδρομικό κέντρο φαίνεται να εκτιμάται από όλους. Το μέρος αυτό βρίσκεται μεταξύ 1.400 και 1.800 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και εξυπηρετείται από πέντε αναβατήρες σε 170 εκτάρια. Το Seyne – Le Grand Puy είναι κατάλληλο για κάθε είδους σκιέρ, καθώς ο σταθμός διαθέτει μία πράσινη πίστα, δύο μπλε, πέντε κόκκινες και τρεις μαύρες πίστες.

Συνολική έκταση για σκι:  22 χλμ ///// Κόστος ανά χλμ πίστας: €1,77 /////

  1. Autrans – La Sure, Γαλλία | €39

Κοντά στη γαλλική πόλη Grenoble βρίσκεται το φιλικό προς την οικογένεια Autrans – La Sure, το τέταρτο στη λίστα με τους φθηνότερους προορισμούς για σκι στην Ευρώπη. Το χιονοδρομικό κέντρο προσφέρει 20 χιλιόμετρα πίστας αφιερωμένα στο σκι και το snowboard σε υψόμετρο άνω των 1200 μέτρων. Οι αναβατήρες του σταθμού (7 συνολικά) οδηγούν όλους τους επισκέπτες στις 21 πίστες που είναι προσβάσιμες σε αρχάριους και προχωρημένους σκιέρ. Η περίοδος σκι γύρω από αυτή την περιοχή αρχίζει συνήθως γύρω στα τέλη Νοεμβρίου και τελειώνει στις αρχές Απριλίου, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο σταθμός ανοίγει στις 9 το πρωί και κλείνει στις 5 το απόγευμα, αλλά μπορεί να αλλάξει με βάση τις αργίες, τις καιρικές συνθήκες και τις σχολικές διακοπές.

Συνολική έκταση για σκι: 20 χλμ ///// Κόστος ανά χλμ πίστας: €1,95 /////

  1. Artouste – Laruns, Γαλλία | €40

Το Artouste είναι ένα άτυπο χιονοδρομικό κέντρο από τη γαλλική πλευρά των Πυρηναίων, καθώς μόλις 12 χιλιόμετρα χωρίζουν την πόλη από τα σύνορα με την Ισπανία. Το Artouste προσφέρει μια ποικιλία δραστηριοτήτων από τον χειμώνα έως το καλοκαίρι για όλους τους τύπους τουριστών που σταματούν στην περιοχή. Το υψόμετρο των 2.000 μέτρων του δεσπόζει στην εντυπωσιακή περιοχή που κινείται όλο το χρόνο από τους επισκέπτες, είτε έρχονται για σκι είτε παίρνουν το μοναδικό μικρό κίτρινο τρένο για να διασχίσουν τα βουνά. Το τρενάκι της Artouste είναι η κύρια ατραξιόν της περιοχής και δίνει στους επιβάτες του την ευκαιρία να δουν την εκπληκτική πανοραμική θέα από καλό υψόμετρο.

Συνολική έκταση για σκι: 27 χλμ ///// Κόστος ανά χλμ πίστας: €1,46 /////

 

Ποιά χιονοδρομικά κέντρα συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα με τα πιο οικονομικά της κατάταξης;

(Μέσος όρος ανά άτομο ανά ημέρα; κάρτα σκι + διαμονή)

  1. Ancelle, Γαλλία | €42 | Συνολική έκταση για σκι: 30 χλμ | Κόστος ανά χλμ πίστας: €1.40
  2. Saint-Léger-les-Mélèzes, Γαλλία | €43 | Συνολική έκταση για σκι: 24 km | Κόστος ανά χλμ πίστας: €1.77
  3. Pelvoux/Vallouise, Γαλλία | €43 | Συνολική έκταση για σκι: 23 km | Κόστος ανά χλμ πίστας: €1.87
  4. Aillons-Margériaz, Γαλλία | €45 | Συνολική έκταση για σκι: 40 km | Κόστος ανά χλμ πίστας: €1.11
  5. La Colmiane, Γαλλία | €48 | Συνολική έκταση για σκι: 30 km | Κόστος ανά χλμ πίστας: €1.58
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 11 =