αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρευνα στις ΗΠΑ λέει ότι οι νεαροί εργαζόμενοι θέλουν εργάσιμη εβδομάδα 4 ημερών

Έρευνα στις ΗΠΑ λέει ότι οι νεαροί εργαζόμενοι θέλουν εργάσιμη εβδομάδα 4 ημερών

Στις ΗΠΑ βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη το κύμα των παραιτήσεων, «η μεγάλη παραίτηση» όπως το χαρακτήρισαν τα αμερικανικά ΜΜΕ, καθώς εκατομμύρια Αμερικανών εργαζομένων εξακολουθούν να εγκαταλείπουν τις θέσεις εργασίας τους. Τον Αύγουστο παραιτήθηκαν από την εργασία τους 4,3 εκατ. Αμερικανοί και τους ακολούθησαν άλλα 4,4 εκατ. τον  Σεπτέμβριο, αφήνοντες τις βιομηχανίες να αγωνίζονται για να καλύψουν τις κενές θέσεις.

Ερευνητές της εταιρείας χρηματοπιστωτικών Jefferies διεξήγαγαν σχετική έρευνα προσπαθώντας να εντοπίσουν τα αίτια του πρωτοφανούς αυτού φαινομένου. Και ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνάς τους ήταν το αίτημα των παραιτηθέντων για λιγότερες ημέρες εργασίας.

Η σχετική έρευνα διεξήχθη ανάμεσα σε νέους Αμερικανούς ηλικίας 22 έως 35 ετών και το κυριότερο ερώτημα που τους ετέθη ήταν τι θα έπρεπε να είχε κάνει ο εργοδότης τους για να τους πείσει να μείνουν στη δουλειά τους. Σε αυτή την ερώτηση 32% απάντησαν πως θα έμεναν στη θέση τους αν τους είχε προταθεί να εργάζονται μόνο επί τέσσερις ημέρες την εβδομάδα. Ηταν η δεύτερη σε συχνότητα απάντηση που έδωσαν οι παραιτηθέντες νέοι Αμερικανοί, ενώ 43% δήλωσαν πως θα είχαν μείνει αν τους είχαν προσφερθεί περισσότερα χρήματα.

Το 80% των ερωτηθέντων, όμως, δήλωσε πως τάσσεται υπέρ της εργάσιμης εβδομάδας των τεσσάρων ημερών και μόλις ένα πενιχρό 3% τάχθηκε κατά της μείωσης των ημερών εργασίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + 4 =