αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρευνα σε 1.539 CEOs αποκαλύπτει τι χρειάζεται για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση (όχι, δεν υπάρχει επιχειρηματικό DNA)

Έρευνα σε 1.539 CEOs αποκαλύπτει τι χρειάζεται για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση (όχι, δεν υπάρχει επιχειρηματικό DNA)

Τελικά, τι χρειάζεται να έχεις για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση; Μαγικός κανόνας δεν υπάρχει. Ωστόσο το αμερικανικό inc.com δίνει μερικές χρήσιμες απαντήσεις. Μετά από έρευνα που έγινε σε 1.539 CEOs από την λίστα Inc. 5000, προέκυψαν μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία που σκιαγραφούν τον κόσμο της επιχειρηματικότητας.

Το 34% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ποτέ δεν είχε κάποιον άλλο επιχειρηματία στην οικογένεια του. Υπάρχει λοιπόν ένα σημαντικό κομμάτι ανθρώπων που ξεκινά μια επιχείρηση χωρίς να βαδίζει στα χνάρια της οικογένειας του. Το 40% των ερωτηθέντων στην ίδια έρευνα, είχε επιχειρηματίες γονείς. Το 10% είχε επιχειρηματίες παππούδες ή γιαγιάδες. Ενώ το 16% είχε κάποιο άλλο business μέλος μέσα στην οικογένεια του.

Το 35% των CEOs δήλωσε ότι ξεκίνησε την επιχείρηση του σε ηλικία μικρότερη των 24 ετών. Το 40% ξεκίνησε ανάμεσα στις ηλικίες 25-35. Ενώ σε μεγαλύτερες ηλικίες τα ποσοστά μειώνονται σημαντικά. Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσεις.

Πιο μοιρασμένα είναι τα ποσοστά σε ότι αφορά το μορφωτικό επίπεδο, όπως θα δεις στον παρακάτω πίνακα. Ωστόσο, αρκετοί είναι αυτοί που ξεκινούν μια επιχείρηση χωρίς να έχουν κάποιο 4ετες πτυχίο, και παρόλα αυτά καταφέρνουν να φτάσουν στην business επιτυχία.

Αμέσως μετά, ακολουθεί ένα κομβικό ερώτημα: Πόσα χρήματα χρειάζεται κάποιος για να ξεκινήσει μια επιχείρηση; Το 54% των CEOs δήλωσε ότι χρειάστηκε κάτω από 10.000 δολάρια για να ξεκινήσει την επιχείρηση του. Ενώ φυσικά υπάρχουν και αυτοί που χρειάστηκαν περισσότερα χρήματα. Φαίνεται όμως ότι στην εποχή μας δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχεις… εκατομμύρια στην άκρη ή να λάβεις κάποια μεγάλη χρηματοδότηση για να ξεκινήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 10 =