αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρευνα: Πολλοί από τους χρήστες του Firefox έχουν… αρχαία PC

Έρευνα: Πολλοί από τους χρήστες του Firefox έχουν… αρχαία PC

Η έρευνα “Firefox Hardware Report” της Mozilla βασίζεται σε στοιχεία που συλλέγει ανώνυμα ο οργανισμός από τα συστήματα των χρηστών του Firefox, και δείχνει το τι υλικό αυτά ενσωματώνουν, καθώς και άλλες σχετικές πληροφορίες.

Όπως επισημαίνει η Mozilla, η συγκεκριμένη έρευνα αφορά περισσότερο τον “μέσο” χρήστη, αφού σε αντίθεση με αντίστοιχες προσπάθειες, όπως αυτές των Valve και Unity, δεν εστιάζει στους gamers, ή αυτούς που προτιμούν εξειδικευμένα high-end προϊόντα.

Αναλυτικότερα, φαίνεται ότι σχεδόν οι μισοί χρήστες του Firefox [ποσοστό 45%] διαθέτουν ακόμα υπολογιστές με Windows 7 και λιγότερα από 4GB μνήμης RAM, ενώ ένα μεγάλο μέρος τους διατηρεί κάποιο PC με παλαιότερης γενιάς επεξεργαστή της Intel ενός ή δύο πυρήνων. Επιπλέον, ελάχιστοι είναι εκείνοι που αξιοποιούν τις δυνατότητες των σύγχρονων οθονών και καρτών γραφικών, αφού εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ανάλυση 1.366×768 και on-board GPU της Intel.

Όπως σημειώνει το Pc Magazine, τα παραπάνω στοιχεία είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα, αφού δείχνουν αφενός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι εκτελούν μόνο βασικές εργασίες στον υπολογιστή τους. Kι αφετέρου ότι πιθανότατα πολλοί έχουν στραφεί αποκλειστικά στις φορητές συσκευές, κρατώντας κατά συνέπεια ακόμα το ίδιο PC που είχαν αποκτήσει πριν αρκετά χρόνια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − ten =