αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρευνα: Ποιο χρώμα πρέπει να φοράς σε μια job interview

Έρευνα: Ποιο χρώμα πρέπει να φοράς σε μια job interview

Παίζει, άραγε, ρόλο τι χρώμα έχουν τα ρούχα σου σε μια job interview; Κι όμως, μπορεί να έχει σημασία αυτό το «ασήμαντο» στοιχείο.

Το Resume.io διεξήγαγε πρόσφατα μία έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 2.786 άτομα – υπάλληλοι οι οποίοι πρόσφατα προσελήφθησαν και υποψήφιοι που έκαναν συνεντεύξεις το τελευταίο διάστημα. Σε όλους τέθηκε το ίδιο ερώτημα: Τι φορούσαν στην πιο πρόσφατη επαφή τους με τον πιθανό επόμενο εργοδότη τους και κατά πόσο αυτό έπαιξε ρόλο στην έκβαση του interview.

Τα αποτελέσματα επεξεργάστηκαν από το Resume.io και τον Ψυχολόγο και Σύμβουλο Ευημερίας Lee Chambers, για να προκύψουν κάποια πολύ συγκεκριμένα συμπεράσματα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας προσλήφθηκε το 81% όσων επέλεξαν μπλε ρούχα, το 72% από αυτούς που φόρεσαν μωβ και το 69% για εκείνους με μαύρα. Στον αντίποδα, μόλις το 3% όσων προτίμησαν καφέ, το 13% για εκείνους που έβαλαν γκρι και το 28% για τους υποψηφίους με κάτι πορτοκαλί στην εμφάνισή τους.

Όπως αναφέρει ο Dr. Chambers το μαύρο και το navy blue είναι πάντοτε δύο πολύ καλές βάσεις. Το μπλε είναι μία επιλογή που αποπέμπει ηρεμία, αυτοπεποίθηση και εξουσία αλλά στις πιο ανοιχτές του αποχρώσεις μπορεί να μαρτυρά έλλειψη δυναμισμού και δημιουργικότητας. Το μαύρο “δείχνει” ηγετικές ιδιότητες, κομψότητα και σοβαρότητα αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος να φανεί κάποιος αναξιόπιστος ή ακόμη και απειλητικός. Το μωβ από την άλλη μαρτυρά αυθεντικότητα, καινοτομία και θάρρος, δείχνοντας άτομο δημιουργικό που όμως μπορεί και να μην είναι πολύ προσαρμόσιμο σε κάποιες συγκεκριμένες εταιρικές κουλτούρες. Το γκρι πάλι είναι το χρώμα της λογικής και της ασφάλειας και καταδεικνύει πως ο υποψήφιος έχει ικανότητες ανάλυσης δεδομένων και καταστάσεων αλλά όμως χρειάζεται να ενισχύσει κάποιες άλλες πτυχές της προσωπικότητάς του. Το καφέ από την πλευρά του μπορεί να είναι γήινο και στιβαρό χρώμα αλλά μοιάζει να στερείται ενέργειας. Αν χρησιμοποιηθεί σωστά όμως μπορεί να αποδειχθεί αρκετά αποδοτικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + six =