αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρευνα: Ποιες από τις μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας «αρπάζουν» τα περισσότερα προσωπικά δεδομένα μας

Έρευνα: Ποιες από τις μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας «αρπάζουν» τα περισσότερα προσωπικά δεδομένα μας

Πολύ συχνά ανοίγει η συζήτηση σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα μας στον κόσμο του ίντερνετ και το κατά πόσο αυτά παραμένουν… προσωπικά. Τώρα μια έρευνα της StockApps παραθέτει μερικά στοιχεία σχετικά με την πρόσβαση που έχουν οι πέντε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας στα δεδομένα των χρηστών.

Η έρευνα ανέλυσε τα αιτήματα των Google, Twitter, Amazon, Facebook και Apple προς τους χρήστες όταν οι τελευταίοι επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες – εφαρμογές τους και διαπιστώθηκε ότι η Google είναι αυτή που «γνωρίζει» τα περισσότερα. Συγκεκριμένα, η Google βρίσκεται στην πρώτη θέση με 39 data points, ακολουθούν οι Twitter και Amazon με 24 και 23 αντίστοιχα, η Facebook με 14 και η Apple με 12.

Να σημειώσουμε ότι η πρωτιά της Google μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη, αφού γενικότερα το μοντέλο λειτουργίας της εταιρείας βασίζεται στα δεδομένα των χρηστών.

Η StockApps σημειώνει ότι τα Twitter και Facebook αποθηκεύουν περισσότερα δεδομένα απ’ ό,τι πραγματικά χρειάζονται, με τη διαφορά ότι η πλειοψηφία των δεδομένων που λαμβάνει το Facebook δίνονται συνειδητά από τον χρήστη.

https://stockapps.com/wp-content/uploads/2022/08/data-big-tech-companies-have-on-you.png

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 5 =