αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρευνα: Ο Elon Musk είναι τρίτος στη λίστα με τους διασήμους που οι χρήστες τους «συνδέουν» με τα περισσότερα fake news online (Λίστα)

Έρευνα: Ο Elon Musk είναι τρίτος στη λίστα με τους διασήμους που οι χρήστες τους «συνδέουν» με τα περισσότερα fake news online (Λίστα)

Επειδή κάτι δημοσιεύεται στο διαδίκτυο, δεν σημαίνει αυτομάτως πως είναι και αληθινό.

Η ExpressVPN ανέλυσε κορυφαίες διασημότητες που έχουν συνδεθεί με “ψεύτικες ειδήσεις”, συμπεριλαμβανομένων των Tom Brady, Elon Musk και Kanye West.

Ο αστέρας του αμερικανικού ποδοσφαίρου Τομ Μπρέιντι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των διασημοτήτων που συνδέονται περισσότερο με ψευδείς ειδήσεις στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τη νέα έρευνα που έγινε για λογαριασμό της εταιρείας προστασίας προσωπικών δεδομένων και ασφάλειας ExpressVPN.

Ο Μπρέιντι, ο οποίος ανακοίνωσε και στη συνέχεια ανακάλεσε την απόσυρσή του από το αμερικανικό ποδόσφαιρο νωρίτερα φέτος, κατονομάστηκε σε πάνω από 72,4 εκατομμύρια αναρτήσεις που αναφέρονταν σε fake news. Ο Μασκ, αντίθετα, βρέθηκε στην τρίτη θέση της λίστας με 26,6 εκατομμύρια αναρτήσεις που τον ανέφεραν σε σχέση με fake news.

Η Shakira ήταν η γυναίκα με την υψηλότερη κατάταξη που σχετίζεται με ψευδείς ειδήσεις, καταλαμβάνοντας την 7η θέση συνολικά με 3,7 εκατομμύρια αναρτήσεις που συνδέουν το όνομά της με ψευδείς ειδήσεις. Η τραγουδίστρια αντιμετώπισε μερικές νομικές προκλήσεις φέτος, αφού κατηγορήθηκε για φορολογική απάτη στην Ισπανία και αντιμετώπισε μια μακρά μάχη για την επιμέλεια των παιδιών, οι οποίες μπορεί να τροφοδότησαν συζητήσεις για fake news που συνδέονταν με αυτήν.

Η έρευνα εξέτασε πόσο συχνά δημοσιεύτηκαν ονόματα διασημοτήτων (σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φόρουμ και σχόλια) μαζί με τη φράση “fake news” μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου 2022, κατατάσσοντας τις διασημότητες με βάση την εμβέλεια αυτών των δημοσιεύσεων. Οι 20 κορυφαίες διασημότητες είναι οι εξής:

Μεθοδολογία:

Η μελέτη εξέτασε τις διασημότητες που αναζητούνται περισσότερο στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το Meetglimpse. Συλλέχθηκαν επίσης δεδομένα κοινωνικής ακρόασης από τη Linkfluence για να διαπιστωθεί πόσο συχνά το όνομα της διασημότητας είχε αναφερθεί (στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε φόρουμ και σχόλια) μαζί με τη φράση “fake news” μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου 2022. Στη συνέχεια, η μελέτη κατέταξε τις διασημότητες με βάση την εμβέλεια των αναρτήσεων που αναλύθηκαν. Τα μέλη των παγκόσμιων βασιλικών οικογενειών και οι αποθανόντες διασημότητες δεν συμπεριλήφθηκαν.

Σχετικά με την ExpressVPN

Από το 2009, η ExpressVPN έχει δώσει τη δυνατότητα σε εκατομμύρια χρήστες να πάρουν τον έλεγχο της διαδικτυακής τους εμπειρίας. Η βραβευμένη υπηρεσία VPN για καταναλωτές της εταιρείας υποστηρίζεται από το πρωτόκολλο VPN ανοιχτού κώδικα Lightway, παρέχοντας ιδιωτικότητα στους χρήστες με λίγα μόνο κλικ. Ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης Keys και ο δρομολογητής Aircove της ExpressVPN καθιστούν το ψηφιακό απόρρητο και την ασφάλεια εύκολη και προσβάσιμη για όλους. Τα προϊόντα της ExpressVPN έχουν ελεγχθεί εκτενώς από εμπειρογνώμονες τρίτων, συμπεριλαμβανομένων των PwC, Cure53, KPMG και άλλων.

Η ExpressVPN αποτελεί μέρος της Kape Technologies (LSE: KAPE) από το 2021. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις κορυφαίες στον κλάδο λύσεις απορρήτου και ασφάλειας της ExpressVPN, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.expressvpn.com.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − two =