αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρευνα: Οι φίλοι στο γραφείο, σε κάνουν καλύτερο στη δουλειά

Έρευνα: Οι φίλοι στο γραφείο, σε κάνουν καλύτερο στη δουλειά

Όλοι γνωρίζουμε (ή φανταζόμαστε) το πόσο ανακουφιστικό είναι να έχεις τουλάχιστον ένα φίλο στο χώρο που δουλεύεις. Μια ευχάριστη παρέα για το μεσημεριανό σου διάλειμμα, κάποιος να σε ακούσει ή να σου προτείνει λύσεις όταν προκύπτει ένα πρόβλημα και η ιδανική επιλογή για να πας για ποτό μετά το γραφείο.

Ωστόσο, ακόμα κι αν συχνά φαίνεται ότι το να δουλεύεις με ένα φίλο μπορεί να σου αποσπά συχνότερα την προσοχή και άρα να μειώσει την απόδοσή σου, μια νέα έρευνα κατέληξε στο ότι το να είσαι φίλος με τους συναδέλφους σου μπορεί να βελτιώσει την παραγωγικότητά σου.

Όπως αποδεικνύεται, οι ευχάριστες δραστηριότητες όπως το να κοινωνικοποιείσαι με τους συναδέλφους σου, μπορούν να αυξήσουν την ικανότητά σου να μαθαίνεις νέα πράγματα και να ανταλλάζεις ιδέες και σκέψεις- αυξάνοντας το ενδιαφέρον σου για το αντικείμενο της δουλειάς.

Ο επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο Journal of Vocational Behavior, Michael J. Tews, υποστηρίζει ότι η κοινωνικοποίηση μεταξύ συναδέλφων μπορεί να οδηγήσει στη σύναψη ουσιαστικών φιλικών σχέσεων- γεγονός που θα ισχυροποιήσει το αίσθημα της ομαδικότητας, ενώ ενθαρρύνει τους εργοδότες να εντάξουν τις ευχάριστες δραστηριότητες στην ατζέντα της εταιρείας, ώστε να δημιουργήσουν ένα φιλικό περιβάλλον για τους υπαλλήλους τους.

Πηγή: Madamefigaro.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × four =