αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρευνα: Μικρά και «πράσινα» αυτοκίνητα θέλουν οι Έλληνες οδηγοί

Έρευνα: Μικρά και «πράσινα» αυτοκίνητα θέλουν οι Έλληνες οδηγοί

Μικρότερο και πιο «πράσινο» αυτοκίνητο θα επέλεγε το 50% των Ελλήνων οδηγών, σύμφωνα έρευνα που διεξήχθη από τη «LeasePlan» και την «TNS ICAP».

Πιο αναλυτικά, σε ποσοστό 80%, οι Έλληνες οδηγοί θεωρούν το αυτοκίνητο ως το κυρίαρχο μέσο μεταφοράς, με το 76% να τάσσεται υπέρ της μεθόδου leasing και το 50% υπέρ της μίσθωσης. Παράλληλα, το 17% χαιρετίζει τη δυνατότητα κοινής χρήσης εταιρικών οχημάτων, ενώ το 56% δηλώνει αντίθετο.

Το ποσοστό των οδηγών που θεωρούν το αυτοκίνητο τους πιο σημαντικό από το κινητό τους, διαμορφώνεται στο 54%, ενώ αναφορικά με τα κυρίαρχα κριτήρια επιλογής ενός οχήματος, το 49% προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στη μάρκα, το 47% στο κόστος και το 39% στον τύπο του καυσίμου.

Όσον αφορά τα «πράσινα» αυτοκίνητα, το 55% εκφράζει την άποψη πως θα χρησιμοποιούσε ένα «πράσινο» αυτοκίνητο, κυρίως για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ για το 22%, σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και τα φορολογικά οφέλη.

Αναφορικά με τα αυτοκινούμενα οχήματα, το 50% δηλώνει πως θα αισθανόταν λίγο αγχωμένο αν βρισκόταν σε όχημα χωρίς οδηγό, με το 41% παράλληλα, να τονίζει ότι δεν θα αισθανόταν ασφάλεια σε ένα τέτοιο όχημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 8 =