αρχικηVIRALΈρευνα λέει ότι υπάρχουν (τουλάχιστον) 24 πλανήτες με ευνοϊκότερες συνθήκες ζωής από τη Γη

Έρευνα λέει ότι υπάρχουν (τουλάχιστον) 24 πλανήτες με ευνοϊκότερες συνθήκες ζωής από τη Γη

Αποδεικνύεται ότι η Γη μπορεί τελικά να μην είναι τόσο ξεχωριστή, αφού σύμφωνα με το RT, οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει μια σειρά από άλλους πλανήτες που κρίνονται πολύ πιο κατάλληλοι για ζωή.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Astrobiology  αναφέρει ότι έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 24 πλανήτες με συνθήκες που φαίνονται πολύ πιο κατάλληλες για ζωή απ’ ότι στην Γη, συμπεριλαμβανομένων κόσμων που είναι μεγαλύτεροι,, ελαφρώς πιο ζεστοί και πιθανώς με πιο πολύ νερό.

Μερικοί από τους «υπερκατοικήσιμους» άλλους πλανήτες περιστρέφονται αστέρια πολύ πιο φιλικά από τον ήλιο μας, επειδή αλλάζουν πιο αργά και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

«Καμιά φορά είναι δύσκολο να δεχτούμε και να κατανοήσουμε την έννοια των «υπερκατοικήσιμων» πλανητών επειδή θεωρούμε ότι ο δικός μας πλανήτης είναι ο καλύτερος», δήλωσε ο Dirk Schulze-Makuch που ηγήθηκε της μελέτης.

«Έχουμε μεγάλο αριθμό πολύπλοκων και διαφορετικών μορφών ζωής που μπορούν να επιβιώσουν σε ακραία περιβάλλοντα. Είναι καλό που μπορούμε να προσαρμοζόμαστε στην ζωή και στο περιβάλλον, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε το καλύτερο πλανήτη που υπάρχει εκεί έξω». 

Για να αναγνωρίσουν αυτούς τους άλλους πλανήτες, επιλέχθηκαν πλανητικά συστήματα που έχουν πλανήτες που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από την λεγόμενη «ζώνη Goldilocks» όπου οι συνθήκες δεν είναι ούτε πολύ ζεστές, ούτε πολύ κρύες και επιτρέπουν την ύπαρξη νερού στην επιφάνειά τους.

Βέβαια, σύμφωνα με την έρευνα, δεν θα επισκεφτούμε κανέναν από αυτούς τους πλανήτες σύντομα, καθώς βρίσκονται 100 έτη φωτός μακριά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 19 =