αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρευνα: Κι όμως, τα ηλεκτρικά πατίνια δεν είναι τόσο «πράσινα» όσο νομίζεις

Έρευνα: Κι όμως, τα ηλεκτρικά πατίνια δεν είναι τόσο «πράσινα» όσο νομίζεις

Τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν γίνει το νέο trend. Έχουν φανατικούς φίλους αλλά και φανατικούς εχθρούς. Είναι πάντως αλήθεια, ότι έχουν κάνει την ζωή αρκετών ανθρώπων πιο εύκολη. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις, είναι ότι τα πατίνια δεν είναι… τόσο «πράσινα» όσο προβάλουν οι εταιρίες.

Νέα έρευνα λέει πως ενώ μεν τα ηλεκτρικά πατίνια χρησιμοποιούσαν πολύ μικρή ποσότητα ηλεκτρισμού για να φορτίσουν, αυτό που κατανάλωνε πολλούς πόρους ήταν η παραγωγή τους και κυρίως το σασί, η μπαταρία και τα λάστιχα. Επιπλέον, τα οχήματα που κυκλοφορούν διαρκώς για τη συλλογή και επανατοποθέτηση των πατινιών παράγουν σημαντικούς ρύπους. Τα συμπεράσματα της έρευνας όμως δεν περιορίστηκαν σε ενεργούς παράγοντες αλλά έλαβαν υπόψη και τους παθητικούς.

Συγκεκριμένα βρήκαν πως άνθρωποι οι οποίοι επιλέγουν να μετακινηθούν με ηλεκτρικά πατίνια θα επέλεγαν άλλους τρόπους μεταφοράς αν αυτά δεν ήταν διαθέσιμα. Από το σύνολο των ερωτηθέντων σχεδόν οι μισοί θα επέλεγαν το ποδήλατο, ενώ το αυτοκίνητο θα ήταν η επιλογή λιγότερο από το ένα τρίτο του συνόλου. Η έρευνα καταλήγει στο ότι δεν είναι τα ίδια τα e-scooters που κάνουν κακό στο περιβάλλον, αλλά η υποδομή που τα περιβάλλει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 2 =