αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρευνα: Κι όμως, οι περισσότεροι κάτοχοι Bitcoin δεν πουλάνε

Έρευνα: Κι όμως, οι περισσότεροι κάτοχοι Bitcoin δεν πουλάνε

Οι περισσότεροι κάτοχοι Bitcoin δεν πουλάνε. Σε μια χρονιά που είχε πραγματοποιηθεί άνοδος μέχρι και 4 φορές από το τέλος του 2018.

Σύμφωνα με μια μελέτη του αναλυτή Rhythm, διαπιστώνεται ότι 11.580.000 Bitcoin, δηλαδή περίπου το 60% των κυκλοφορούντων, δεν έχουν μετακινηθεί από τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια τους ούτε μια φορά τους τελευταίους 12 μήνες. Οι Hodlers, όπως ονομάζονται στην αργκό των crypto (το αντίστοιχο buy and hold στις μετοχές), είναι βέβαιο πλέον πως δεν ευθύνονται για τη μεταβλητότητα του νομίσματος.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μελέτη, το να κατέχεις Bitcoin δεν αποτελεί δρόμο για γρήγορο πλουτισμό, όσο για γρήγορη απόκτηση ελευθερίας από το τραπεζικό σύστημα.

Όπως σημειώνει το Euro2day.gr, είναι σίγουρα ενθαρρυντικό πως η πλειοψηφία δεν έχει φοβηθεί από τις έντονες διακυμάνσεις, ούτε από τις καθοδικές τάσεις, οι οποίες υπερισχύουν καθαρά των ανοδικών από πλευράς χρόνου. Μπορεί η χρονιά -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- να κλείσει θετική, με σχεδόν 100% άνοδο, αλλά αυτό οφείλεται σε έντονα και σύντομα ανοδικά ξεσπάσματα. Οι χρονικές περίοδοι με πτώση ήταν σημαντικά περισσότερες.

Αυτό που δεν υπολογίζει η μελέτη είναι πως κάποια από αυτά έχουν χαθεί, οπότε είναι λογικό να μην κινούνται. Ίσως βέβαια να αντισταθμίζεται το νούμερο αυτό με τους νέους Hodlers, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να διακρατήσουν τα νομίσματά τους και δεν έχουν κλείσει χρόνο ακόμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =