αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρευνα: Η σημασία του networking στην επιχειρηματικότητα και ο ρόλος των social media

Έρευνα: Η σημασία του networking στην επιχειρηματικότητα και ο ρόλος των social media

Το σημαντικό ρόλο που παίζει στην εργασιακή ζωή, παγκοσμίως, η δικτύωση αναδεικνύει έρευνα της εταιρείας παροχής λύσεων εργασίας Regus. Η έρευνα επικεντρώνεται στο πόσο σημαντική είναι η δικτύωση για μία επιτυχημένη επιχείρηση. Στην Κίνα, για παράδειγμα, το ποσοστό αυτό φτάνει στο 100%, σύμφωνα με την έρευνα.

Όπως επισημαίνεται, για μεγάλους, αλλά και μικρούς επιχειρηματίες που προσπαθούν να διακριθούν στην αγορά, η δημιουργία και η χρήση ενός δικτύου επαφών μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα κερδοφόρα, καθώς σχεδόν 20% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποκτά νέους πελάτες, μέσω της διαδικτυακής δικτύωσης.

Η Κατερίνα Μάνου, γενική διευθύντρια της Regus για Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια, αναφέρει τα δύο σημαντικότερα σημεία σε σχέση με τη δικτύωση στελεχών και επιχειρηματιών:

Δεν έχει να κάνει μόνο με τις συναντήσεις

Σύμφωνα με την κ. Μάνου, «για να δικτυωνόμαστε επιτυχώς, δεν αρκεί μόνο να χτίζουμε επαφές και να συναντάμε καινούργιους ανθρώπους. Πρέπει να διατηρούμε αυτές τις επαφές και, προπαντός, να τις προσδιορίζουμε, έτσι ώστε να υπάρχει αποτέλεσμα. Μία επαφή που δεν προσφέρει κάτι, δεν έχει και αξία για την επιχείρηση. Για τους επιχειρηματίες που έχουν ξεκινήσει μόνοι τους, η δικτύωση λειτουργεί ως βασικός μηχανισμός για τον έλεγχο ιδεών και τη συγκέντρωση νέων αντιλήψεων. Μία έρευνα της Regus δείχνει ότι πάνω από το 60% των παγκόσμιων επιχειρήσεων πιστεύει ότι η επικοινωνία με άλλους επαγγελματίες είναι απαραίτητο στοιχείο, για να διατηρήσουν τις ικανότητές τους».

«Είναι, επίσης, κεντρικό σημείο για την ανάπτυξη ενός brand ή μίας επιχείρησης. Για τους επιχειρηματίες, η δυνατότητα να παρουσιάσουν μία επίσημη εικόνα είναι καθοριστική, για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη πελατών, όταν, μάλιστα, ανταγωνίζονται με πιο μεγάλες, αναγνωρισμένες εταιρείες. Οπότε, δεν πρέπει μόνο να μαθαίνουμε από τους άλλους. Εξίσου, σημαντικό είναι και το να μοιραζόμαστε τις δικές μας γνώσεις και ικανότητες, για να κερδίσουμε μία αξιόπιστη θέση μέσα στο δίκτυο» διευκρινίζει η κ. Μάνου.

Όσο μεγαλύτερο δίκτυο, τόσο το καλύτερο

«Μερικές φορές, όμως»- τονίζει -«η διατήρηση και αξιοποίηση των επαφών δεν αρκεί, ειδικά αν είναι μικρό το δίκτυο. Η ευέλικτη εργασία επιτρέπει στους επιχειρηματίες να συμμετέχουν σε πολλά και παράλληλα έργα και στο εξωτερικό, οπότε είναι εξίσου σημαντικό να καλλιεργούνται επαφές, μέσω κοινωνικών δικτύων, όπως το LinkedIn και Twitter. Όσο κρατάτε την επικοινωνία με τις επαφές σας, θα έχετε στη διάθεσή σας ένα ευρύ δίκτυο, για να μοιράζεστε μία κοινή εμπειρία και εύκολη πρόσβαση σε νέες επαγγελματικές ομάδες».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 8 =