αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρευνα για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο container τέρμιναλ της ΣΕΠ/Cosco στο λιμάνι του Πειραιά

Έρευνα για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο container τέρμιναλ της ΣΕΠ/Cosco στο λιμάνι του Πειραιά

Έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησαν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μόλις έλαβαν γνώση του συμβάντος.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοινωση, η Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Πειραιά-Δυτικής Αττικής-Αιγαίου ενημερώθηκε το βράδυ της Δευτέρας ότι στην προβλήτα 2 του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά το απόγευμα εργαζόμενος χτυπήθηκε από γερανογέφυρα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Στο χώρο του ατυχήματος μετέβη αμέσως ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης μαζί με Επιθεωρητή Εργασίας και πραγματοποίησαν την πρώτη αυτοψία. Ο χώρος αποκλείστηκε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και η αυτοψία συνεχίζεται σήμερα από κλιμάκιο Επιθεωρητών Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία του ΣΕΠΕ, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος.

Ο λιμενεργάτης Δημήτρης Δαγκλής άφησε την τελευταία του πνοή στο container τέρμιναλ της ΣΕΠ/Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και τα πρωτοβάθμια σωματεία του ΟΛΠ ζητούν την άμεση διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στον θάνατο έναν νέο εργαζόμενο άνθρωπο. Καταγγέλλουν ότι «πέρα από τις ειδικές συνθήκες του ατυχήματος ο συνάδελφος μας έπεσε θύμα της εντατικοποίησης και της «αριθμολαγνείας» της COSCO που στον βωμό της, οι άνθρωποι – εργαζόμενοι έρχονται σε δεύτερη μοίρα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − 6 =