αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρευνα: Γιατί το multitasking έχει αρνητικά αποτελέσματα

Έρευνα: Γιατί το multitasking έχει αρνητικά αποτελέσματα

Είναι η «μόδα» που συναντάμε εδώ και αρκετά χρόνια σε χώρους εργασίας. Το multitasking ή αλλιώς η εργασία σε πολλά διαφορετικά πεδία, την ίδια στιγμή. Μπορεί πολλοί εργοδότες να θεωρούν ότι ένας υπάλληλος βγάζει με αυτόν τον τρόπο περισσότερη δουλειά, ωστόσο έρευνες δείχνουν ότι το multitasking τις περισσότερες φορές έχει… τα αντίθετα αποτελέσματα. Αφού ο εργαζόμενος δεν μπορεί να είναι παραγωγικός, κάνοντας πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, οι άνθρωποι που εργάζονται πάνω σε ένα πράγματα κάθε φορά, είναι πολύ πιο παραγωγικοί από αυτούς που κάνουν πολλά μαζί. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ίδιας έρευνας, οι άνθρωποι του Στάνφορντ, χώρισαν μερικά άτομα σε ομάδες εργασίας, ανάλογα με το πόσο καλοί είναι στο multitasking (όπως το δήλωσαν οι ίδιοι). Παρατηρήθηκε, ότι αυτοί που αυτοπαρουσιάστηκαν ως «expert του multitasking» ήταν τελικά χειρότεροι σε απόδοση από τους άλλους. Κυρίως διότι δεν μπορούσαν να οργανώσουν καλά τη σκέψη τους, και τελικά το αποτέλεσμα της δουλειάς τους ήταν πιο «πρόχειρο». Ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ήταν και πιο αργοί.

Παράλληλα, από την έρευνα προέκυψε, ότι οι άνθρωποι που κάνουν συνεχώς multitasking, φθείρουν το μυαλό τους, αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τελικά μειώνεται η αποτελεσματικότητα του τρόπου σκέψης τους.

Αν εργάζεστε συχνά με αυτό τον τρόπο, μάλλον τα τελικά αποτελέσματα τόσο για την υγεία σας, όσο και για την εργασία σας μάλλον δεν θα είναι πολύ θετικά. Ακόμα κι αν δεν υπάρξουν βλάβες στον εγκέφαλο, είναι πολύ πιθανό να επηρεαστούν στοιχεία όπως η συγκέντρωση σας, η οργάνωση και η προσοχή στη λεπτομέρεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =