αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρευνα: Αυτή είναι η πιο δημοφιλής ημέρα της εβδομάδας κατά την οποία ψωνίζουν online οι Έλληνες

Έρευνα: Αυτή είναι η πιο δημοφιλής ημέρα της εβδομάδας κατά την οποία ψωνίζουν online οι Έλληνες

Αν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ηλεκτρονικά ψώνια έχουν φέρει μεγάλη άνεση στη ζωή των ανθρώπων, το θέμα αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τους εμπόρους λιανικής πώλησης καθώς υπάρχουν ορισμένα σημεία που πρέπει να εξεταστούν.Τι είδους συσκευές χρησιμοποιούν οι Έλληνες για να κάνουν online αγορές; Πόσα χρήματα ξοδεύουν; Πώς αλλάζει η δραστηριότητα των αγορών κατά τη διάρκεια του έτους; Είναι οι ηλεκτρονικές αγορές πιο δημοφιλείς μεταξύ των ανδρών ή των γυναικών; Το Picodi.com ανέλυσε τα στοιχεία του προηγούμενου έτους και παρουσίασε τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας.

Παρά το γεγονός ότι το εμπόριο των smartphones αναπτύσσεται παγκοσμίως, αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες προτιμούν υπολογιστές από τα smartphones όταν ψωνίζουν online. Μόνο 1 στις 4 συναλλαγές πραγματοποιήθηκε με τη χρήση του κινητού πέρυσι.

Επιπλέον, οι Έλληνες έχουν την τάση να ξοδεύουν λιγότερα όταν χρησιμοποιούν smartphones. Η μέση αξία μιας συναλλαγής που πραγματοποιείται από ένα κινητό τηλέφωνο είναι περίπου 5 ευρώ χαμηλότερη από την αγορά μέσω του υπολογιστή (63€ με 58€). Οι πιο ακριβές αγορές πραγματοποιούνται από χρήστες των tablet – η μέση αξία παραγγελίας στην Ελληνική αγορά φτάνει τα 77€.

Δεν θα ξαφνιάσει κανέναν το γεγονός ότι οι γυναίκες ψωνίζουν online περισσότερα από τους άνδρες. Η διαφορά είναι αρκετά σημαντική. 64% και 36% αντίστοιχα. ‘Όσον αφορά την ηλικία των online αγοραστών οι μεγαλύτεροι λάτρεις είναι στην ηλιακή ομάδα 25-34 (34%), συνεχίζουν με 24% οι χρήστες από 35 έως 44 χρονών. 45-54 (14%), 18-24 (12%), 55-64 (10%) και 65+ (6%).

Ηλεκτρονικά ψώνια στην Ελλάδα

Η καλύτερη στιγμή για να ψωνίσετε online

Σύμφωνα με την έρευνά, η μέση παραγγελία του Έλληνα αγοραστή είναι η υψηλότερη τον Ιανουάριο (79 €) και τον Νοέμβριο (67 €). Οι πιο “ήσυχοι” μήνες είναι ο Φεβρουάριος (31 €) και ο Μάρτιος (43 €).

Μεταξύ όλων των ημερών της εβδομάδας, η υψηλότερη δραστηριότητα των αγοραστών καταγράφηκε την Πέμπτη (24%), την Παρασκευή (19%) και τη Δευτέρα (14%). Η Τρίτη είναι η ημέρα την οποία οι κάτοικοι της Ελλάδας αγοράζουν το λιγότερο (8%).

Τι ώρα ψωνίζουμε; Οι Έλληνες προτιμούν να κάνουν τις αγορές τους από 12 μ.μ. – 6 μ.μ. (38,09%). Από 6 π.μ.έως 12 μ.μ. ψωνίζει το 31,46% των ερωτηθέντων.

Τα προϊόντα που αγοράζονται συχνότερα στο Διαδίκτυο στην Ελλάδα είναι τα ρούχα, ηλεκτρονικές συσκευές, υποδήματα, είδη σπιτιού και αθλητικά είδη.

Online αγοραστές σε όλο τον κόσμο

Online αγοραστές σε όλο τον κόσμο
Το Picodi.com ανέλυσε τα δεδομένα από 35 χώρες και συνέταξε στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις συσκευές που χρησιμοποιούνται για ηλεκτρονικές αγορές και τη μέση τιμή παραγγελίας. Η Ελλάδα με μόνο 31% των παραγγελιών που πραγματοποιούνται σε κινητές συσκευές, βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες στις οποίες οι συναλλαγές από το Υ/Π κυριαρχούν. Ωστόσο, όταν πρόκειται για τη μέση τιμή παραγγελίας, η Ελλάδα με τα 75 ευρώ βρίσκεται στην 23η θέση.

Το Περού βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης με 76% των online αγορών που πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση των smartphones. Στη δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκεται η Νιγηρία και η Ταϊλάνδη (62% και 56%).

Όσον αφορά το ποσό των χρημάτων που δαπανώνται κατά μέσο όρο ανά παραγγελία μέσω διαδικτύου, κυριαρχούν οι κάτοικοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου η μέση τιμή παραγγελίας είναι 192 €. Οι Ούγγροι και οι Τούρκοι ξοδεύουν το λιγότερο. (28 € και 33 €). Στην Ελλάδα η μέση τιμή παραγγελίας το 2018 ήταν 75 €.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × three =