αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρευνα: Αυτή είναι η κατάλληλη ώρα για να κάνεις διάλειμμα μέσα στο 8ωρο σου

Έρευνα: Αυτή είναι η κατάλληλη ώρα για να κάνεις διάλειμμα μέσα στο 8ωρο σου

Μπορεί να είσαι από αυτούς που… κοιτάνε το ρολόι, από την στιγμή που θα φτάσουν στην δουλειά τους. Οκ, αυτό σίγουρα δεν σε κάνει παραγωγικό. Αλλά τελικά ποια είναι η κατάλληλη ώρα για να κάνεις ένα διάλειμμα μέσα στο 8ωρο σου;

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Baylor δίνουν την απάντηση. Μετά από δεκάδες συνεντεύξεις, πειράματα και επιτόπιες παρατηρήσεις σε εργασιακούς χώρους διαφόρων τομέων κατέληξαν ότι η ιδανική ώρα για ένα διάλειμμα είναι πριν το μεσημέρι. Γύρω στις 11.00, αν η εργάσιμη μέρα σου αρχίζει στις 09.00, ακόμα νωρίτερα αν είσαι απ’ αυτούς που πιάνουν δουλειά στις 07.00 ή νωρίτερα.

«Οι περισσότεροι από εμάς νομίζουμε ότι είμαστε σαν τα κινητά μας τηλέφωνα – περιμένουμε να αδειάσουν οι μπαταρίες μας εντελώς πριν τις επαναφορτίσουμε», παρατήρησε η Emily Hunter, καθηγήτρια στο Baylor και μέλος της ομάδας που έφερε εις πέρας τη συγκεκριμένη έρευνα. «Στην πραγματικότητα, όμως, πρέπει να φορτιζόμαστε πιο συχνά». Κάνοντας ένα διάλειμμα νωρίς, «δεν αφήνουμε τον οργανισμό μας να ξοδέψει όλη του τη ενέργεια. Δεν στραγγίζουμε τους εαυτούς μας περιμένοντας εξουθενωμένοι το τέλος της εργάσιμης μέρας».

Με απλά λόγια, είναι καλύτερο να κάνεις το διάλειμμα σου, πριν… ξεμείνεις από ενέργεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − nine =