αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρευνα αποκαλύπτει ότι οι τεχνολογικοί κολοσσοί (συνήθως) προτιμούν τους πτυχιούχους

Έρευνα αποκαλύπτει ότι οι τεχνολογικοί κολοσσοί (συνήθως) προτιμούν τους πτυχιούχους

Τα τελευταία χρόνια, έχει διαδοθεί η άποψη ότι όσοι αποχωρούν από τα πανεπιστήμια τους χωρίς να πάρουν πτυχίο, τελικά κάνουν μια λαμπρή καριέρα στο τεχνολογικό πεδίο. Με πολλές γνωστές περιπτώσεις όπως αυτή του Mark Zuckerberg (πήρε βέβαια τιμητικό πτυχίο πρόσφατα), και του Bill Gates.

Τώρα έρχεται μια έρευνα, να ανατρέψει τα δεδομένα. Και όπως λέει, οι άνθρωποι που πέτυχαν στον κόσμο της τεχνολογίας, χωρίς να έχουν πτυχίο, είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Την έρευνα έκανε η αμερικανική εταιρία Paysa. Εξετάζοντας πάνω από 8.200 θέσεις και 70.000 βιογραφικά σε τεχνολογικούς γίγαντες. Ανάμεσα τους πολύ γνωστά ονόματα όπως οι Google, Snap, Facebook, Airbnb, Twitter. Στο παρακάτω γράφημα, θα δείτε τι ποσοστό εργαζομένων σε κάθε μια από αυτές τις εταιρίες, δεν διαθέτει πτυχίο, και από την άλλη πόσοι διαθέτουν χαρτί και τι ακριβώς επιπέδου είναι αυτό.

Σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της έρευνα, φαίνεται ότι οι κολοσσοί τελικά, προτιμούν τους ανθρώπους με τα πτυχία. Όχι πάντα. Αλλά σίγουρα οι πτυχιούχοι… έχουν ένα προβάδισμα.

https://sc.cnbcfm.com/applications/cnbc.com/resources/files/2017/07/25/Paysa%20education.png

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 5 =