αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈπιασες μία νέα δουλειά αλλά… δεν ήταν αυτό που σου υποσχέθηκαν. Πόσο γρήγορα μπορείς να παραιτηθείς;

Έπιασες μία νέα δουλειά αλλά… δεν ήταν αυτό που σου υποσχέθηκαν. Πόσο γρήγορα μπορείς να παραιτηθείς;

Είναι ένα πολύ συνηθισμένο σενάριο: Έχετε περάσει μήνες αναζητώντας εργασία και κάνοντας συνεντεύξεις για μια νέα δουλειά, και επιτέλους εξασφαλίσατε μια θέση για την οποία είστε ενθουσιασμένοι – μέχρι να ξεκινήσετε την πρώτη σας μέρα και να συνειδητοποιήσετε ότι… δεν μοιάζει με αυτό που νομίζατε ότι θα ήταν.

Το 72%, των millennial και των ατόμων της Gen Z που αναζητούν εργασία. έχουν αισθανθεί αυτή την αίσθηση έκπληξης ή λύπης. Tότε που μια νέα δουλειά ή εταιρεία ήταν πολύ διαφορετική από ό,τι τους οδήγησαν να πιστέψουν, σύμφωνα με έρευνα του Ιανουαρίου σε περισσότερους από 2.500 νέους που αναζητούν εργασία από το διάσημο career site The Muse.

Το «σοκ» αυτό είναι ίσως ακόμη πιο συνηθισμένο στην εποχή της Μεγάλης Παραίτησης, λέει στο CNBC η ιδρύτρια και CEO του The Muse, Kathryn Minshew. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων θέλουν απελπισμένα να προσλάβουν γρήγορα και οι αναζητούντες εργασία δεν μπορούν να έχουν μια πλήρη εικόνα ενός υβριδικού χώρου εργασίας.

Αλλά αν διαπιστώσετε ότι μισείτε τη νέα σας δουλειά, πόσο γρήγορα μπορείτε να παραιτηθείτε;

Στη σημερινή εποχή, οι νέοι που αναζητούν εργασία λένε ότι είναι όλο και πιο αποδεκτό να εγκαταλείψουν μια κακή δουλειά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Από την έρευνα, το 20% των millennial και των ατόμων της Gen Z που αναζητούσαν εργασία είπαν ότι θα εγκατέλειπαν μια δουλειά μέσα σε ένα μήνα ή λιγότερο, αν αποδεικνυόταν διαφορετικά τα δεδομένα από αυτό που «διαφημιζόταν», το 41% ​​θα έδινε περιθώριο δύο έως έξι μήνες, και το 15% θα έδινε επτά έως 11 μήνες. Μόλις το 24% θα προσπαθούσε να διατηρήσει μια κακή δουλειά για ένα χρόνο ή περισσότερο, πριν προχωρήσει στο επόμενο επαγγελματικό βήμα.

Φυσικά, το αν θα πρέπει να το παραιτηθείτε είναι μια πολύ προσωπική απόφαση, λέει η Minshew. Μόνο εσείς μπορείτε να αξιολογήσετε: Υπάρχουν στοιχεία αυτής της δουλειάς που θα μπορούσαν να είναι επιβλαβή για την ψυχική υγεία ή την επαγγελματική σας σταδιοδρομία; Ή απλώς είναι πολύ διαφορετική από αυτό που περιμένατε ή έχετε συνηθίσει;

Ορισμένα πράγματα είναι ξεκάθαρα προειδοποιητικά σημάδια για να παραιτηθείτε γρήγορα, όπως η ανήθικη συμπεριφορά ή η παρενόχληση στο χώρο εργασίας, λέει η Minshew.

Εάν δεν είναι αυτή η κατάστασή σας, «υπάρχουν επίσης εργασιακά περιβάλλοντα που είναι κακά ή πολύ διαφορετικά από τις προσδοκίες σας, αλλά όπου μπορεί επίσης να υπάρχουν πολλά να μάθετε», λέει ο Minshew.

Πώς να κάνετε μια κακή δουλειά λίγο καλύτερη

Πρέπει επίσης να ειπωθεί ότι δεν μπορούν όλοι να τα παρατήσουν και να μείνουν χωρίς μισθόμέχρι να βρουν μία άλλη δουλειά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, λέει η Minshew, μπορεί να είστε σε θέση να κάνετε μια κακή δουλειά λίγο πιο ανεκτή ενώ αναζητάτε δουλειά στο μεταξύ. Εάν αισθάνεστε άνετα να το κάνετε, η Minshew προτείνει να κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση με τον διευθυντή σας σχετικά με την ασυμφωνία μεταξύ της εικόνας που σας δόθηκε κατά τη διαδικασία πρόσληψης και της πραγματικότητας που βιώνετε τώρα. Είναι πιθανό τα στοιχεία της δουλειάς να παρερμηνεύτηκαν μέσα από αρκετούς γύρους συνεντεύξεων με υπεύθυνους προσλήψεων, τον διευθυντή προσλήψεων και διαφορετικά μέλη της ομάδας.

Μερικές από αυτές τις διαφορές μπορεί να είναι ακούσιες παρεξηγήσεις που έχει τη δύναμη να αλλάξει ο διευθυντής σας, όπως τις ώρες εργασίας σας ή την δυνατότητα για remote εργασία, είτε ακόμη και ένα project το οποίο είπαν ότι θα σας αναθέσουν.

Η «έξοδος» όμως μπορεί να μπει στο σκηνικό, αν δεν τα βρείτε. Όπως λέει η Minshew, η παλιά συμβουλή του να μείνεις σε μια κακή δουλειά για τουλάχιστον ένα χρόνο, ακόμα κι αν δεν σου αρέσει, «δεν είναι πια μέσα στους κανόνες με τους οποίους παίζουμε».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − twelve =