αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈπεσε καφές στο laptop σου; Εδώ είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις αμέσως

Έπεσε καφές στο laptop σου; Εδώ είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις αμέσως

Μόλις χύθηκε καφές στο laptop σας και έχει αρχίσει να εισχωρεί στο πληκτρολόγιο! Τρόμος στο πρόσωπό σας, όχι μόνο για το χαμένο υπολογιστή αλλά και για τα επεισόδια που με λαχτάρα περιμένατε να δείτε. Μην τρελαίνεστε, αν κινηθείτε έξυπνα και πάνω απ’ όλα γρήγορα μπορεί και να μην το χάσετε το… laptop!

Το spirossoulis.com βήμα-βήμα τι πρέπει να κάνετε για να σώσετε τον αγαπημένο σας υπολογιστή καθώς η καφεΐνη θα ποτίζει τα κυκλώματά του.

Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή Μετά το σοκ που θα έχετε πάθει είναι προτιμότερο να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή από το να κλαίτε τη μοίρα σας. Πατήστε παρατεταμένα για περίπου 10 δευτερόλεπτα το κουμπί που ανοίγετε τον υπολογιστή σας και αυτός θα κλείσει.

Αποσυνδέστε τα πάντα Αφού θέσετε εκτός λειτουργίας τον υπολογιστή σας αποσυνδέστε οτιδήποτε μπορεί να έχετε συνδέσει σε αυτόν από φορτιστή μέχρι ακουστικά.

Αφήστε τον να στεγνώσει Η επόμενη κίνηση που επιβάλετε να κάνετε είναι να γυρίσετε ανάποδα τον υπολογιστή και με κλίση περίπου 30 μοιρών έτσι ώστε να φύγει το πολύ υγρό που ενδεχομένως να έχει εγκλωβιστεί στο πληκτρολόγιο. Φυσικά μην περιμένετε να δουλέψει αμέσως το laptop σας καθώς αυτό εξαρτάται από το είδος του υγρού που θα πέσει πάνω του.

Κρατήστε τον απενεργοποιημένο για τουλάχιστον 1 μέρα Όσο εξαρτημένοι και να είστε από τον υπολογιστή σας οφείλετε να τον κρατήσετε απενεργοποιημένο για τουλάχιστον 1 μέρα. Η αλήθεια είναι ότι όσες περισσότερες μέρες μείνει κλειστός τόσο καλύτερα και για το laptop σας.

Μετά από κάποιες μέρες, όσες αντέξετε δηλαδή χωρίς υπολογιστή, επιδιώξτε να τον θέσετε σε λειτουργία. Οι περιπτώσεις είναι 2. Ή που θα ανοίξει και θα λειτουργεί σα να μην συνέβει τίποτα ή που δε θα ανταποκριθεί στο πάτημα του κουμπιού που σημαίνει ότι πρέπει να χτυπήσετε την πόρτα του ειδικού. Καλή επιτυχία!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + 10 =