αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈξι tips για να προστατεύσεις το κινητό σου από εξωτερικές και εσωτερικές ζημιές

Έξι tips για να προστατεύσεις το κινητό σου από εξωτερικές και εσωτερικές ζημιές

Το να πάθει κάποια ζημιά το smartphone είναι κάτι που συμβαίνει σχεδόν σε όλους. Στην πραγματικότητα, οι χρήστες smartphone στις Ηνωμένες Πολιτείες δαπάνησαν 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια αντικαθιστώντας πάνω από 50 εκατομμύρια σπασμένες οθόνες.

Οι επισκευές των smartphone μπορεί να είναι ενοχλητικές, για να μην αναφέρουμε το πόσο δαπανηρές μπορούν να γίνουν. Για να διατηρήσετε το smartphone σας όσο το δυνατόν περισσότερο, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές.

Χρησιμοποιήστε θήκη και προστατευτικό οθόνης

Αυτό είναι προφανές, αλλά θα εκπλαγείτε από τον αριθμό των ανθρώπων που δεν αγοράζουν θήκη ή προστατευτικό οθόνης. Αυτά τα δύο είναι πολύ σημαντικά για την μακροχρόνια κατοχή μιας συσκευής. Μην αγοράζετε φθηνές θήκες – μια πολύ καλή μπορεί να προστατεύσει το smartphone σας από πτώσεις, ζημιές από πτώσεις σε νερό και κάθε είδους γρατζουνιές.

Διατηρείστε το τηλέφωνο σας καθαρό

Ακόμη και μετά την επένδυση σε μια καλή θήκη για το smartphone σας, δεν είναι απολύτως ασφαλές από βλάβες. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται ότι βρωμιά, σκόνη και υγρασία μπορούν να εισχωρήσουν στην θήκη σας με την πάροδο του χρόνου. Αυτά τα σωματίδια και η υγρασία μπορεί να προκαλέσουν διάβρωση και ζημιές με την πάροδο του χρόνου.

Για να αποφύγετε τις ήπιες ζημιές στο κινητό σας τηλέφωνο, σκουπίστε το smartphone και την θήκη με ένα υγρό πανί και αφήστε τα να στεγνώσουν. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια καθαρή οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε απαλά τις θύρες στη θήκη σας και στο τηλέφωνό σας. Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα ή ακόμα και κάθε εβδομάδα. Αλλά είναι καλή ιδέα να το κάνετε όταν επιστρέψετε από ένα ταξίδι – αφού χρησιμοποιούσατε το κινητό σας στην παραλία, την πισίνα ή στο κάμπινγκ.

Κρατήστε το τηλέφωνό σας μακριά από ακραίες θερμοκρασίες

Πολύ ζεστές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν τον όλεθρο στη συσκευή σας. Κρατήστε το smartphone σας μακριά από τον ήλιο: απλά αφήνοντας το στο αυτοκίνητό μια καλοκαιρινή μέρα που θα μπορούσε να εκτεθεί σε θερμοκρασίες που υπερβαίνουν τους 200 βαθμούς.

Κρατήστε το τηλέφωνό σας «εκτός δρόμου»

Η ζωή είναι τρελή και ποτέ δεν ξέρετε πότε θα μπορούσε να σας προκαλέσει κάτι να ρίξετε ή να χάσετε το τηλέφωνό σας. Για να αποφύγετε την απροσδόκητη ζημιά κινητού τηλεφώνου, προσπαθήστε να αφήσετε το τηλέφωνό σας σε ένα μέρος όσο μπορείτε.

Για παράδειγμα, συνιστάται να έχετε μια καθορισμένη περιοχή για το smartphone σας στο σπίτι όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Θα πρέπει επίσης να το κρατάτε σε συγκεκριμένη θήκη στην τσάντα σας. Όσο πιο συχνά μπορείτε, χρησιμοποιήστε συσκευές Bluetooth για να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας εξ αποστάσεως, συμπεριλαμβανομένων ασύρματων ακουστικών με skip και volume ελέγχους για να αποφύγετε το να έχετε συνέχεια το κινητό σας στο χέρι.

Update των εφαρμογών και του συστήματός σας

Πάντα κάνετε update τις εφαρμογές του τηλεφώνου σας και το λειτουργικό σύστημα. Παρόλο που μπορεί να σας φαίνεται κουραστικό το update του τηλεφώνου σας, προστατεύει τα δεδομένα σας (για να μην αναφέρουμε το τηλέφωνό σας) από τους hacker. Οι τακτικές ενημερώσεις εξασφαλίζουν επίσης ότι χρησιμοποιείτε πάντα το πιο πρόσφατο λογισμικό που λειτουργεί ταχύτερα, το οποίο θα κάνει τη χρήση του smartphone πιο ευχάριστη.

Κάντε reboot το τηλέφωνό σας μία φορά την εβδομάδα

Όσο σκέφτεστε τους τρόπους για να αποφύγετε τις ζημίες στο κινητό σας τηλέφωνο, μπορείτε να επανεκκινήσετε το τηλέφωνό σας. Το να έχετε συνεχώς ανοιχτο το τηλέφωνο σας δεν είναι καλό για αυτό. Αυτή η συνεχής χρήση μπορεί να αναγκάσει ένα smartphone να υπερκεράσει τους πόρους του, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αργή απόδοση με την πάροδο του χρόνου.

Η επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας περιστασιακά σας δίνει την ευκαιρία να καθαρίσετε όλες τις προσωρινές μνήμες και να επανεκκινήσετε πλήρως όλες τις εφαρμογές. Μπορείτε να το σκεφτείτε ως τον τρόπο που αισθάνεστε μετά από έναν πραγματικά καλό ύπνο. Η επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας μία φορά την εβδομάδα είναι μια καλή πολιτική για να διατηρηθεί η ομαλή λειτουργία του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 4 =