αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈξι skills που πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου. Και θα σε βοηθήσουν να βρεις δουλειά

Έξι skills που πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου. Και θα σε βοηθήσουν να βρεις δουλειά

Είναι αλήθεια ότι σε ένα περιβάλλον με μεγάλη ανεργία, όπως αυτό της Ελλάδας, δεν είναι εύκολο να βρεις μια καλή θέση εργασίας. Οι θέσεις είναι λίγες, οι υποψήφιοι πολλοί, και κάπου εκεί οι πιθανότητες σου για να είσαι εσύ ο νικητής, μειώνονται. Οκ, πρέπει καταρχήν να στείλεις ένα καλό βιογραφικό. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Πως ξεχωρίζει ένα βιογραφικό από τη μάζα;

Το κορυφαίο career site Glassdoor, κάνει τα πράγματα πιο συγκεκριμένα. Και παραθέτει 6 skills που πρέπει να συμπεριλάβεις οπωσδήποτε στο βιογραφικό σου. Σίγουρα θα αρέσουν στους HR Managers. Και θα σε κάνουν να βρεθείς ένα βήμα μπροστά από άλλους υποψήφιους.

1# Συλλογή και Ανάλυση Δεδομένων. Η αυξημένη χρήση της τεχνολογίας στο χώρο εργασίας σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερα δεδομένα από ποτέ για τη συλλογή, την παρακολούθηση και την ανάλυση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ανάλυση δεδομένων γνωριζει τόσο μεγάλη άνθηση.

2# Social Media. Εδώ τι να πούμε. Είναι απαραίτητα στις περισσότρες εταιρίες στην εποχή μας. Αν γνωρίζεις να τα χειρίζεσαι, σίγουρα θα φανείς χρήσιμος σε αρκετούς εργοδότες. Επίσης πλέον ανοίγουν και πολλές θέσεις που ζητούν social media managers.

3# Content Management Systems. Ειδικά αν ενδιαφέρεσαι για το digital πεδίο, είναι απαραίτητα. Δεν χρειάζεται να είσαι προγραμματιστής. Αλλά μπορείς να γνωρίζεις το πως να χειριστείς περιεχόμενο σε βασικές πλατφόρμες όπως το Blogger και το WordPress.

4# Επικοινωνία. Ενα soft skill που παίζει τον ρόλο του. Στην εποχή μας το ζητάνε πολλοί HR Managers. Θέλουν καλό προφορικό και γραπτό λόγο.

5# Επίλυση προβλημάτων. Το διαβάζουμε συχνά, σε άρθρα διάφορων experts. Μια εταιρία στην εποχή μας δεν νοιάζεται μόνο για την προϋπηρεσία σου, τα πτυχία σου ή την προσωπικότητα σου. Την ενδιαφέρει το πως θα λύσεις τα προβλήματα της και θα την «αναβαθμίσεις».

6# Θετικότητα. Νομίζεις ότι δεν ενδιαφέρει τους εργοδότες κάτι τέτοιο; Φυσικά και τους ενδιαφέρει! Θέλουν ανθρώπουν που είναι αισιόδοξοι και πρόθυμοι να λύσουν το κάθε πρόβλημα, όπως λέγαμε και πριν. Κάπως έτσι, δημιουργείται και ένα θετικό και δημιουργικό περιβάλλον εργασίας. Αυτό που θέλει κάθε εταιρία δηλαδή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + one =