αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι business projects που μπορείς να ξεκινήσεις με (σχεδόν) μηδενικό μπάτζετ | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Έξι business projects που μπορείς να ξεκινήσεις με (σχεδόν) μηδενικό μπάτζετ | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

«Δεν έχω αρκετά χρήματα». Είναι σίγουρα μια από τις πιο κλισέ δικαιολογίες που ακούμε, όταν κάποιος δεν ξεκινά ένα δικό του project. Παρόλο που μπορεί να έχει μια ιδέα. Ενώ τα χρήματα παίζουν έναν ρόλο, αφού μπορούν να σε βοηθήσουν να τρέξεις κάποιες διαδικασίες πιο γρήγορα, στην digital εποχή που ζούμε μπορείς να ξεκινήσεις και χωρίς να έχεις ένα «χρυσό» μπάτζετ στην άκρη.

Στην παρακάτω λίστα θα δεις 6 συγκεκριμένα projects που μπορείς να ξεκινήσεις με σχεδόν μηδενικό μπάτζετ. Φυσικά οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες, αλλά αξίζει να δούμε κάποια ενδεικτικά παραδείγματα.

Όπως έχουμε ξανά πει άλλωστε, και το It’s Possible ξεκίνησε το 2016 με πολύ μικρό αρχικό μπάτζετ. Από το δωμάτιο ενός σπιτιού στην Καλλιθέα.

1# YouTube. Βγάζουν όλοι οι YouTubers χρήματα; Προφανώς όχι. Υπάρχουν όμως κάποιοι που τα έχουν καταφέρει. Και στην Ελλάδα. Σκέψου ότι οι γνωστοί YouTubers που βλέπεις σήμερα, κάποτε ξεκίνησαν από το μηδέν. Πιθανότατα με κάποια «μέτρια» κάμερα, και ένα laptop. Μπορείς να ξεκινήσεις δωρεάν και με συνέπεια να χτίσεις το δικό σου κοινό σε βάθος χρόνου. Μετά ίσως έρθουν και οι συνεργασίες με brands.

2# Instagram marketing. Ισχύουν περίπου αυτά που αναφέραμε και στο παράδειγμα Νο1. Μόνο που εδώ η εστίαση είναι στις φωτογραφίες και όχι στο βίντεο. Ξεκινάς, ανεβάζεις υλικό σχεδόν καθημερινά, χτίζεις κοινό και μετά (ίσως) κλείνεις business deals.

3# Freelancing. Αυτό ακούγεται πολύ γενικό. Όμως υπάρχουν μια σειρά από digital ειδικότητες που μπορείς να «τρέξεις» από το laptop σου και να βρεις πελάτες σε όλα τα μέρη της Γης. Σκέψου να είσαι, για παράδειγμα, προγραμματιστής και να έχεις πελάτες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αν καταφέρεις να αναπτύξεις ένα πελατολόγιο, μετά όλα μπορούν να κυλίσουν πιο εύκολα.

4# Πούλα παλιά αντικείμενα στο ίντερνετ. Αν καταφέρεις να βρεις αντικείμενα που έχουν μεταπωλιτική αξία, τότε μπορείς να τα πουλήσεις μέσω ίντερνετ. Αρκετοί είναι αυτοί μάλιστα που αγοράζουν αντικείμενα σε μια χώρα, και στην συνέχεια τα πουλάνε σε άλλες χώρες σε υψηλότερες τιμές. Είτε γιατί τα αντικείμενα είναι sold out, είτε γιατί στις άλλες χώρες πωλούνται ακριβότερα. Υπάρχουν φυσικά πολλές γνωστές πλατφόρμες για να κάνεις τέτοιες πωλήσεις.

5# Online μαθήματα. Επίσης έχεις την επιλογή να κινηθείς εντελώς αυτόνομα (πχ μεσω social media) ή να μπεις σε κάποια σχετική πλατφόρμα. Αν έχεις skills ή ξένες γλώσσες που μπορείς να μεταδώσεις σε άλλους ξεκίνα τα online μαθήματα. Από το σπίτι σου. Και μπορείς να πληρώνεσαι ανά μάθημα.

6# Affiliate Marketing. Με απλά λόγια, προωθείς συγκεκριμένα προϊόντα ή υπηρεσίες. Και ανάλογα με τις πωλήσεις που θα καταφέρεις να κάνεις, παίρνεις ένα ποσοστό. Μπορείς να προσπαθήσεις να κάνεις πωλήσεις μέσα από τα social media σου ή μέσα από το blog σου. ‘Η μέσα από το YouTube (να πως συνδέονται όλα). Το Αffiliate Marketing είναι βέβαια κάτι που θέλει αρκετή υπομονή. Και χρειάζεται χρόνος για να βγάλεις καλά χρήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 8 =